Nieuwsbrief Jeugd in Onderzoek | juli 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees de interviews met onze keynote speakers! Lees online  |  Afmelden
 
Nieuwsbrief Jeugd in Onderzoek | juli 2023

Beste Jeugd in Onderzoek geïnteresseerden,

De nieuwste onderzoeksresultaten, praktische handvatten en waardevolle contacten. Dat is wat je kunt verwachten bij het event Jeugd in Onderzoek op donderdag 21 september. Ook dit jaar ben jij van harte welkom!
Wat mooi om te zien dat al zoveel mensen zich hebben ingeschreven! Wil jij je ook inschrijven? Dat kan tot 18 september óf tot het event vol is. Voordeel van nu inschrijven is dat alle deelsessies nog beschikbaar zijn!

Meld je hier aan
Inspirerende keynotes en meer dan 50 deelsessies
Opgroeien en ondersteunen in de digitale wereld is het thema van Jeugd in Onderzoek 2023. Experts Esther Rozendaal, Hoogleraar Digitale weerbaarheid en veerkracht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Jurriaan van Rijswijk, Oprichter Games for Health nemen je tijdens hun keynotes mee in actuele vraagstukken en reflecteren op mogelijke kansen. Daarnaast is er keuze uit meer dan 50 deelsessies in de vorm van lezingen, workshops, een digiplein, postersessies en netwerktafels om jouw persoonlijke programma samen te stellen. 
Bekijk het programma
Interview met keynote speaker Esther Rozendaal
“Als we onze kinderen mediawijs maken, dan worden zij niet beïnvloed door social media,” is de wijdverbreide aanname. ‘Maar zo simpel is het helaas niet,’ weerlegt hoogleraar Digitale weerbaarheid en veerkracht Esther Rozendaal deze gedachte. ‘Want (social) media, marketing en reclame pakken kinderen op emotie in. En daar is het kinderbrein nog niet tegen bestand.’

Esther: ‘Tijdens mijn lezing bespreek ik hoe je de stem van de kinderen en jongeren kunt integreren in je onderzoek. Maar ook wat er volgens mij nodig is om tieners en kinderen te empoweren om optimaal gebruik te maken van de online wereld en zich te wapenen tegen de risico’s ervan. Ik zal concrete inzichten delen die vooral doen inzien: alleen kennis gaat die gedragsverandering niet brengen. Wat dat wél doet, bespreek ik 21 september.’  
Nieuwsgierig? Lees het interview met Esther
Interview met keynote speaker Jurriaan van Rijswijk
Je hebt van die mensen die hun werk wel leuk vinden. Van die mensen die zijn geworden wat ze vroeger wilden worden. Jurriaan van Rijswijk is beslist níet zo iemand. Jurriaan vindt zijn werk niet leuk, hij vindt het fantastisch. En Jurriaan werd geen boswachter, hij bedacht iets ontzettend gaafs: hij werd ontwikkelaar van educatieve spellen die de gezondheidszorg verder brengen.

Jurriaan: ‘Tijdens mijn lezing bij Jeugd in Onderzoek ga ik dieper in op de toepassing van games in onderzoek en de praktijk. Hoe integreer je een game in je onderzoek, zodat je data van je (jongeren)doelgroep verkrijgt? En anderzijds: hoe betrek je jongeren in je onderzoek om dat te verbeteren en te versnellen? 
Alvast voorproeven? Lees het interview met Jurriaan van Rijswijk 
Accreditatie
Door verschillende instanties is accreditatie in aanvraag of al verleend. De actuele stand van zaken vind je op onze website.
Contact
Deze mail krijg je toegestuurd omdat je in het verleden interesse hebt getoond in Jeugd in Onderzoek. Heb je vragen of andere suggesties, neem dan contact op met de organisatie via jeugdinonderzoek@zonmw.nl of volg ons via LinkedIn of Twitter.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u dan af via  jeugdinonderzoek@zonmw.nl.
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube