Nieuwe subsidieronde DoelmatigheidsOnderzoek, Infographic Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis en 2 mooie vacatures
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, november 2022
Doelmatigheids-Onderzoek
 
Nieuwe subsidieronde DoelmatigheidsOnderzoek
Op 12 oktober 2022 is er een nieuwe subsidieronde opengesteld binnen DoelmatigheidsOnderzoek: de Stimuleringssubsidie ronde 3.

De stimuleringssubsidie is bedoeld om een samenwerking op te zetten en/of te intensiveren met minimaal 3 relevante stakeholders. Deze samenwerking met o.a. patiënt, ervaringsdeskundige, methodoloog en zorgverlener moet leiden tot het indienen van een projectidee of aanvraag binnen het programma DoelmatigheidsOnderzoek.
Lees het bericht
Belgium - Netherlands Funding of International Trials 3 (BeNeFIT 3)
Deadline: 7 februari 2023, 14.00 uur
De BeNeFIT Ronde is gericht op vergelijkende, praktijkgerichte klinische studies, waarbij Nederlandse en Belgische instellingen samen niet-commercieel onderzoek uitvoeren, dat relevant is voor patiënten, zorgverleners en beleidsmakers in beide landen.
Bekijk de subsidieoproep
Bekijk de informatiepagina
Nieuwe initiatieven gericht op kennisbenutting voor passende zorg in de praktijk
ZonMw-subsidienieuws
Zes subsidierondes van bestaande programma’s zijn met extra middelen van het ministerie van VWS uitgebreid. Dit om meer impact te kunnen maken met bestaande kennis en innovaties gericht op passende zorg in de praktijk. De eerste projecten starten in december 2022.
Lees het nieuwsbericht
Infographic Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis
Klinisch onderzoek en bewijsvoering op het terrein van de hulpmiddelenzorg in de thuissituatie is relatief nieuw in Nederland. Om de kwaliteit en relevantie van het onderzoek te vergroten wordt nadrukkelijk ingezet op het versterken van de onderzoeksinfrastructuur. Om dit inzichtelijk te maken is er nu een overzicht beschikbaar van onderzoeksprojecten, academische werkplaatsen en fellowships, die vallen onder dit programma.
Bekijk de infographic
Projectresultaten, praktijkvoorbeelden en achtergrond 
Persoonlijke aanpak kan follow-up minder intensief maken voor borstkankerpatiënt
Het risico op terugkeer van borstkanker verschilt per patiënt. Toch is de nacontrole volgens de huidige richtlijn voor iedereen hetzelfde. In het NABOR-project wordt onderzocht of de nazorg en nacontrole meer op maat aangeboden kan worden. Volgend jaar worden 1040 vrouwen in tien ziekenhuizen in Nederland gevolgd. Het project wordt met een subsidie van 1,5 miljoen euro gefinancierd vanuit ZE&GG en ZonMw. Lees meer op de website van het Nivel.
Lees het bericht
DCRF volgt een nieuwe koers
Interview met voorzitter Bart Scheerder
Bart Scheerder, voorzitter van de Dutch Clinical Research Foundation (DCRF), legt uit wat de voornaamste strategische veranderingen zijn van de nieuwe koers, welke voordelen dit voor de DCRF gaat opleveren ten opzichte van de ‘oude’ DCRF en wat de verschillende aangesloten koepels hiervan gaan merken.
Lees het interview
Hoe (kosten)effectief is een blended care leefstijlaanpak in de huisartspraktijk voor kanker-patiënten die werken aan hun herstel?
Borstkankeronderzoeksagenda voor en door patiënten aangeboden aan financiers en onderzoekers 
Wat is de (kosten)effectiviteit van paramedische herstelzorg voor mensen met aanhoudende klachten na COVID-19: een vergelijking tussen 2 gematchte cohorten
Actueel
Marijn van Ballegooijen en Sander Hilberink benoemd als bestuurslid ZonMw
Marijn van Ballegooijen en Sander Hilberink worden per 1 november 2022 benoemd als bestuurslid van ZonMw. Zij volgen Fawzia Nasrullah en Jacqueline Kool op, van wie de benoemingstermijnen aflopen. De bestuursleden worden officieel voor 3 jaar benoemd door minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Raad van Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Lees het bericht
Genetische diagnostiek krijgt steeds meer voet aan de grond
Interview Lisenka Vissers
De helft van alle genetische ziekten komt al kort na de geboorte tot uiting en resulteert vaak in een opname op de neonatale intensive care (NICU). Een goede genetische diagnose is nodig voor het bepalen van het juiste medisch beleid. Het inzetten van een spoedWES blijkt het diagnosetraject aanzienlijk te kunnen verkorten.
Lees het interview
Bekijk het project
De creatieve samenwerking tussen kunstenaars en wetenschappers
Tien jaar BAD Award:
Tijdens Dutch Design Week 2022 wordt het boek Emerging BioArt & BioDesign gelanceerd. Dit boek geeft een levendig beeld van tien jaar Bio Art & Design (BAD) Awards, gericht op creatieve samenwerking tussen jonge kunstenaars en designers en wetenschappers uit de life sciences.
Lees het bericht
Manuela Joore voorzitter WAR Zorginstituut
Manuela Joore wordt vanaf 1 januari 2023 voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR)van Zorginstituut Nederland. De WAR geeft wetenschappelijke adviezen aan de Raad
van Bestuur van het Zorginstituut op het gebied van pakketbeheer en kwaliteit.
Lees het nieuwsbericht
ZonMw ondertekent Agreement on Reforming Research Assessment
ZonMw tekende op 28 oktober 2022 het Europese verdrag ‘Agreement on Reforming Research Assessment’. Deze overeenkomst van de Europese Commissie en Science Europe (de Europese onderzoeksorganisaties) bevat afspraken over hoe onderzoeksresultaten beoordeeld dienen te worden met als doel de kwaliteit en impact van onderzoek te verbeteren.
Lees het bericht
In het kort
Nog voldoende budget beschikbaar voor inzet e-health in thuissituatie
Handige factsheet over Medical Device Regulation
Citizen Science voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie | e-learning ZonMw
Parel voor onderzoek naar combineren coronavaccins
Onderzoeksintegriteit bij hbo’s: nemen onderzoekers en bestuurders hun verantwoordelijkheid?
Negentig procent publicaties NWO- en ZonMw-onderzoek Open Access
Minstens 9 van de 10 publicaties in 2021 die voortkomen uit door NWO en ZonMw gefinancierd onderzoek, zijn Open Access beschikbaar. Voor NWO is een stijging van 5% te zien ten opzichte van vorig jaar. Voor door ZonMw gefinancierd onderzoek is de stijging 8%. Dat blijkt uit de Open Access Monitor die door CWTS (Center for Science and Technology Studies) in opdracht van NWO (en ZonMw) is uitgevoerd.
Lees het bericht
‘Data zijn sleutel voor innovatie en beleid’
Weet jij als onderzoeker wat de waarde is van je onderzoeksdata voor toekomstig onderzoek? Meer dan je nu denkt! Beter (her) gebruik van data is de sleutel voor snellere innovaties en beter beleid. Onderzoekers vertellen hun ervaringen met FAIR-data.
Bekijk de video
Subsidie
Begeleiding en evaluatie van regio-projecten bij het organiseren van herstel- en nazorg bij aanhoudende klachten na COVID-19
Deadline, 28 november 2022, 14.00 uur
Sportinnovator Vouchers 2022
Deadline, 1 december 2022, 14.00 uur
Onderzoek naar besmetting en verspreiding van COVID-19: open ronde
Deadline, 1 december 2022, 14.00 uur
DoelmatigheidsOnderzoek – Stimuleringssubsidie ronde 3
Deadline, 11 januari 2023, 14.00 uur
Belgium - Netherlands Funding of International Trials 3 (BeNeFIT 3)
Deadline, 7 februari 2023, 14.00 uur
Bekijk het overzicht van alle subsidieoproepen op onze website.
Subsidie aanvragen voor doelmatigheidsonderzoek?
Op onze website staat een actueel overzicht met de subsidiemogelijkheden voor doelmatigheidsonderzoek.
Bekijk het overzicht
Vacatures
Actuele vacatures bij DoelmatigheidsOnderzoek en altijd op de hoogte van nieuwe vacatures?
Mogen wij jou binnenkort verwelkomen als nieuwe collega bij DoelmatigheidsOnderzoek? Of wil je op de hoogte blijven van de actuele vacatures bij ZonMw?. Maak een vacature-alert aan en wie weet kunnen we je binnenkort verwelkomen als nieuwe collega.
Senior programmamanager DoelmatigheidsOnderzoek
Programmamanager DoelmatigheidsOnderzoek
vacature alert
Agenda
Save the date GGG-congres 2023: donderdag 30 maart 
30
mrt
 
09:30 - 17:30,
1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch
Volg je ons al op LinkedIn?
Je vindt op onze Showcase belangrijke ontwikkelingen, praktijkvoorbeelden, subsidiemogelijkheden en onderzoek dat wij financieren. Zoals goede voorbeelden, tools, tips en tricks, onderzoeksmethodieken en behandelwijze(n) die het beste resultaat geven tegen aanvaardbare kosten. Zo werken we samen aan het versterken en delen van kennis met elkaar voor optimale zorg.
Deel, like en volg ons! 
Blijf op de hoogte
ZonMw geeft meer nieuwsbrieven uit, bent u geïnteresseerd? Geef u dan op via de ZonMw-website. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele subsidiemogelijkheden van ZonMw.
direct inschrijven
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube