‘Het hele zorgsysteem heeft wat te leren’ - Goede resultaten zorgrobots
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
‘Het hele zorgsysteem heeft wat te leren’ Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief november 2022
Life Sciences & Health
 
‘Het hele zorgsysteem heeft wat te leren’
15 november 2022
Niet iemands ziekte maar hun welbevinden centraal stellen. Dat vraagt een aantal broodnodige veranderingen in het hele systeem in de langdurige zorg. Twee medewer-kers van zorgorganisatie Laurens vertellen over hun ervaringen met innovatie en preventie binnen hun organisatie.
LEES VERDER
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuws
'85% van cliënten gaat vooruit dankzij zorgrobot'
Met behulp van SET-COVID-subsidie startte De Zorgcirkel, specialist in ouderenzorg,
-behandeling en –revalidatie, met de zorgrobot Tessa. Inmiddels worden zo’n 100 cliënten ondersteund door Tessa. In dit interview spreken we niet alleen de zorgorganisatie die gebruik heeft gemaakt van SET-COVID-subsidie, maar ook de partner leverancier Tinybots. In hun project stonden samenwerking, continue afstemming en partnerschap centraal.
lees het interview
Twitter Facebook LinkedIn
Bekijk de aftermovie van het eerste SET-up festival

Het allereerste SET-up festival vond plaats op 3 september 2022. Alle projectleiders en innovatoren die SET-subsidie ontvangen kwamen bijeen. Midden in de bossen genoten zij van een bruisende dag vol inspiratie, ontmoetingen en kennisdeling. Het knisperende vuurtje, fijne gesprekken en inspirerende kennissessies maakten de dag tot een groot succes. De aftermovie vat de dag in beelden samen.

BEKIJK DE VIDEO
Twitter Facebook LinkedIn
Tien jaar BAD Award: de creatieve samenwerking tussen kunstenaars en wetenschappers
Tijdens de Dutch Design Week eind oktober werd het boek Emerging BioArt & BioDesign gelanceerd. Dit boek geeft een levendig beeld van tien jaar Bio Art & Design (BAD) Awards, gericht op creatieve samenwerking tussen jonge kunstenaars en designers en wetenschappers uit de life sciences.
Het boek over de eerste 10 jaar bevat onder andere beschrijvingen, foto’s en video’s van alle 30 BAD werken en winnaars en interviews en essays. Het is bedoeld als bron van inspiratie voor studenten, docenten, kunstenaars, designers en wetenschappers. Het is geschreven door William Myers, juryvoorzitter, schrijver en curator op het terrein van biokunst en biodesign. Om het boek een zo groot mogelijke doelgroep te laten bereiken, is het volledig open access beschikbaar stellen.
DOWNLOAD HET BOEK
Twitter Facebook LinkedIn
 
Podcast: zorgvernieuw-ers en de nieuwe focus op gezondheid’
Aflevering drie van Zorg voor innoveren - de podcast is online. Dit keer is de focus op gezondheid in plaats van ziekte het thema. De overheid heeft zich ten doel gesteld dat in 2040 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid leven. Daarnaast moet de ziektelast door een ongezonde leefstijl en leefomgeving met 30% zijn afgenomen; een nieuwe nadruk op welzijn in plaats van ziek-zijn. Maar wat betekent dit voor zorgvernieuwers?
NAAR DE PODCAST
Twitter Facebook LinkedIn
IMDI-congres 2022: samenwerken is essentieel
Het Innovative Medical Devices Intitiative (IMDI) congres op 6 oktober vond plaats bij het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. Thema van de bijeenkomst, waarop bijna 60 deelnemers afkwamen, was veelbelovende innovaties voor een betere arbeidsmarkt in de zorg. Er werd teruggekeken op de resultaten van 10 jaar IMDI en 8 doorbraakprojecten verzorgden pitches over hun onderzoeks-resultaten.
LEES HET VERSLAG
Twitter Facebook LinkedIn
Lager risico op diabetes type 2 door piek in lichaamsbeweging tijdens middag en avond
Mensen die het meest bewegen in de middag en avond, zijn minder insulineresistent dan mensen die vooral ’s ochtends of verspreid over de hele dag bewegen. Dit betekent dat ze een lager risico op diabetes type 2 hebben. Deze resultaten publiceerden onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het tijdschrift Diabetologia. Het onderzoek is deels gefinancierd met een Diabetes II doorbraakproject-subsidie van het Diabetes Fonds en ZonMw.
Lees VERDER
Twitter Facebook LinkedIn
 
Subsidie
Deadline: 31 december 2022
Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)
Twitter Facebook LinkedIn
   
Sluiting vooraanmelding: 11 april 2023
NWO-KIC Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia Ronde 2023
Twitter Facebook LinkedIn
   
Evenementen
ETH Knowledge Exchange Workshop on FAIR implementation
21
NOV
 
13.00-16.30 Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw
Meld u aan!
Twitter Facebook LinkedIn
PPP-sessie Health~Holland: Bouwen aan de brug tussen de wetenschap en het bedrijfsleven
7
dec
 

09.00-13.00 uur
ECC Leiden
Direct aanmelden

Twitter Facebook LinkedIn
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube