‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees meer over Vooraankondiging Ronde 2 Regio-impuls Hartzorg | E-magazine Versterking aanpak eenzaamheid | Snelle en laagdrempelige communicatie binnen netwerk Beter Thuis Loosduinen Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, november 2022
Nieuws
Vooraankondiging tweede ronde Regio-impuls Hartzorg
Juiste Zorg Op de Juiste Plek
Eind van dit jaar kunnen regionale samenwerkingsverbanden een aanvraag doen voor de Regio-impuls Hartzorg. Deze impuls wordt opengesteld in het kader van de samenwerking Juiste Hartzorg Op de Juiste Plek. Het doel is om met netwerkzorg in de regio atriumfibrilleren en hartfalen eerder op te sporen en optimaal te behandelen.
Lees meer over deze impuls
Twitter Facebook LinkedIn
E-magazine Versterking aanpak eenzaamheid
Eenzaamheid
Wat heeft het ZonMw-programma Versterking aanpak eenzaamheid tot nu toe opgeleverd? En voor welke uitdagingen staan we als het gaat om het duurzaam verminderen van eenzaamheid in de samenleving? In dit e-magazine geven deskundigen vanuit diverse perspectieven antwoord geven op deze vragen. Ook delen we handige tips en tools om ook zelf mee aan de slag te gaan.
Bekijk het e-magazine
Twitter Facebook LinkedIn
Meer nieuws
Projectresultaten
Snelle en laagdrempelige communicatie binnen netwerk Beter Thuis Loosduinen
Lokale Netwerken Samenhangende Ouderenzorg
Goede communicatie tussen zorg-, welzijns-, en ondersteuningsprofessionals is essentieel in de samenwerking om ouderen te helpen op een goede en veilige manier langer thuis te kunnen wonen. Het lokale netwerk Beter Thuis Loosduinen in Den Haag ging hiermee aan de slag en plukt hier steeds meer de vruchten van. Zij delen tips en kijken naar de toekomst.
Lees het interview met Sandra Harthoorn
Twitter Facebook LinkedIn
Grijze Koppen Orkest opgenomen in databank Effectieve sociale interventies
Versterking aanpak eenzaamheid
Het Grijze Koppen Orkest bestaat uit wekelijkse repetities waar ouderen zingen en spelen op laagdrempelige instrumenten. Plezier, actief participeren en verbinding staan centraal. Deze interventie is opgenomen in de databank Effectieve sociale interventies. In deze databank vind je alle beschikbare informatie over interventies bij elkaar. Zo zie je of een interventie beoordeeld is als 'goed beschreven' of erkend is door de erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid.
Ga naar de databank en bekijk de interventiebeschrijving
Twitter Facebook LinkedIn
Meer projectresultaten
Praktische tools voor hulp bij goede palliatieve zorg
Onderzoeksintegriteit bij hbo’s: nemen onderzoekers en bestuurders hun verantwoordelijkheid?
Praktijkvoorbeelden & achtergrond
Gespreksspel 1330: Waar een goed gesprek al niet goed voor is
Eenzaamheid
Niets doet een mens zo goed als een fijn gesprek. Niet over koetjes en kalfjes, maar gesprekken waarbij je de diepte ingaat. Lisette Brouns zag die behoefte tijdens haar werk bij de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Zij en het team besloten toen het gespreksspel 1330 te ontwikkelen. “Tijdens de gesprekken ontstaan zulke mooie dingen: van echt naar elkaar luisteren tot nieuwe contacten.”
Lees meer over 1330
Twitter Facebook LinkedIn
Zingenda 2022: aan de slag met het thema zingeving
Zingeving & geestelijke verzorging
Ben jij een sociaal werker en wil jij het thema zingeving onder de aandacht brengen? Bekijk dan de Zingenda 2022. Deze agenda is bedoeld ter inspiratie en als handvat voor sociaal werkers om expliciet met zingeving aan de slag te gaan en het thema te agenderen.
De agenda is voortgekomen uit ervaringen en resultaten van het actieonderzoek ZINSITIEF: sensitief voor zingeving in sociaal werk, gefinancierd door ZonMw.
Download de Zingenda 2022
Twitter Facebook LinkedIn
Meer praktijkvoorbeelden
Dagelijks leren en verbeteren in verpleeghuizen
Rapportage over gemeentelijk ontwikkeltraject versterking aanbod dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie 
Nieuwe projecten 
Nieuwe initiatieven gericht op kennisbenutting voor passende zorg
Passende zorg
Recent zijn 6 subsidierondes van bestaande programma’s uitgebreid met aanvullende middelen van het ministerie van VWS. Dit om meer impact te kunnen maken met bestaande kennis en innovaties gericht op passende zorg in de praktijk. ‘Veel van onze programma’s hebben een link met passende zorg’, zegt Karen van Liere-Visser, die de nieuwe initiatieven coördineert.
Lees meer over deze initiatieven
Twitter Facebook LinkedIn
Grootste krachtenbundeling in dementieonderzoek
Dementie
Wij honoreren 4 grote samenwerkingsverbanden (consortia) die onderzoek gaan doen naar dementie en op zoek gaan naar doorbraken. Doorbraken in het voorkomen van dementie en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten. Partijen binnen het dementieveld bundelen hiervoor de krachten.
Lees meer over deze samenwerking
Twitter Facebook LinkedIn
Meer nieuwe projecten
Grote Nederlandse betrokkenheid bij internationaal dementie- en Parkinsononderzoek
Evenementen
Masterclass Zin in het latere leven
17
NOV
 
15:00 - 17:00, online
Conferentie Uitkomstgerichte Zorg, blijvend in beweging
8
DEC
 
14:00 - 20:15, Fokker Terminal,
Den Haag
Webinar over zinvolle daginvulling voor mensen met dementie
1 december, 15:30 - 17:00 uur
Wat is er nodig om zinvolle daginvulling voor thuiswonende mensen met dementie te versterken in gemeenten? Deze vraag staat centraal tijdens dit webinar op 1 december van 15.30 – 17.00 uur, georganiseerd door Movisie. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst zullen we stilstaan bij inzichten uit recent onderzoek.
Schrijf je in voor het webinar
Twitter Facebook LinkedIn
Subsidie
Start nu met je aanvraag voor e-health subsidie: nog voldoende budget beschikbaar
Er is nog voldoende budget beschikbaar uit de Stimuleringsregeling E-health thuis (SET). Start nu met je aanvraag voor e-health subsidie, dit is namelijk een tijdrovend proces. De regeling sluit eind dit jaar.
Lees meer over de SET en vraag aan
Twitter Facebook LinkedIn
Subsidieoproep JPND open voor werkgroepen over de (sociale) gezondheidszorg
De subsidieoproep van het JPND-programma staat open voor werkgroepen over de (sociale) gezondheidszorg voor mensen met een neurodegeneratieve ziekte. De oproep sluit op 13 december 2022.
Lees meer over deze oproep
Twitter Facebook LinkedIn
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube