5 tips voor betekenisvolle jongerenparticipatie in onderzoek!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
5 tips voor betekenisvolle jongerenparticipatie in onderzoek! Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief ZonMw Jeugd | september 2022
 Jeugd


 
Uitgelicht
5 tips voor betekenisvolle jongerenparticipatie
Steeds meer jeugdonderzoekers betrekken jongeren actief bij hun projecten. Zodat de uitkomsten beter aansluiten bij hun behoeften en leefwereld. Maar hoe doe je dat op zo’n manier dat de participatie ook écht van betekenis is voor alle partijen? In deze nieuwe publicatie vind je 5 tips.
Bekijk de folder
 
‘De twinkeling in de ogen zie ik als resultaat’
‘MDT past naadloos binnen het jeugdbeleid van de gemeente Westland’, vertelt wethouder Piet Vreugdenhil. Om iedereen mee te kunnen laten doen in de samenleving, wil de gemeente door middel van MDT vrijwilligerswerk en burgerschapsvorming voor jeugd stimuleren.
Lees het interview
 
Forse verslechtering mentale gezondheid meisjes
Meisjes rapporteren in 2021 veel meer emotionele problemen, gedragsproblemen en hyperactiviteit/aandachtsproblemen dan 4 jaar eerder. Blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau. Welke rol spelen de druk door schoolwerk, de coronacrisis en sociale contacten in deze stijging?
Bekijk de onderzoeksresultaten
Nieuws
4 stappen om de juiste ervaringsdeskundige te vinden
90% procent publicaties NWO- en ZonMw-onderzoek Open Access
Nieuwe projecten 
Gevolgen van coronamaatregelen bij psychiatrische aandoeningen
Wat waren de gevolgen van coronamaatregelen, zoals lockdown en thuisisolatie, voor kinderen, jongeren en volwassenen met langdurige psychiatrische aandoeningen? Janneke Zinkstok vertelt hoe het COFIT-Psy project dit onderzoekt.
Lees haar blog
  
Nascholing: preventie  overgewicht kinderen
Samen leren staat centraal in deze nascholing om preventie van overgewicht en obesitas bij kinderen (t/m 12 jaar) aan te pakken. De nascholing wordt ontwikkeld in co-creatie met kinderen, hun ouders/verzorgers, professionals én onderwijs-instellingen.
Irene Slootweg vertelt erover 
  
Onderzoek naar impact van pleegzorg bij onbedoelde zwangerschappen
Mieke Spek onderzoekt vanuit de vraag van het FIOM, een Nederlandse stichting die gespecialiseerd is in ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen, hoe het de kinderen, biologische én pleegouders vergaat die voor langdurige pleegzorg hebben gekozen. En hoe dat in de praktijk uitpakt. 
Meer over dit onderzoek
Projectresultaten
Innovatieve en interactieve gymzalen
Bijna alle gymzalen en sporthallen zijn identiek gebouwd en ingericht. Docenten en trainers kunnen daardoor weinig variëren in hun les- en trainingsaanbod. Om leerlingen meer te prikkelen werden de mogelijkheden tot een innovatie in de vorm van een interactieve sportvloer onderzocht.
Lees meer over deze innovatieve vloer
 
Verbeteren van positie  jongeren met een beperking 
Jongeren met een beperking kunnen nog te vaak niet volledig meedoen in onze maatschappij. Daarom hebben 4 projecten uit het ZonMw-programma Onbeperkt meedoen! tips gegevens om de positie van deze jongeren te verbeteren. 
Ga aan de slag met de handreiking
  
Verkenning naar domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden 
ZonMw heeft een verkenning uitgevoerd naar regionale domeinoverstijgende samenwerkings-verbanden in de zorg en ondersteuning. Dit heeft waardevolle input opgeleverd om te komen tot een transformatie van de huidige manier van organiseren van zorg, ondersteuning en welzijn.
Lees meer
Evenementen
Vooraankondiging: Masterclass jongerenparticipatie
U wilt jongeren betrekken bij uw onderzoek. Maar hoe bereik je deze jongeren het beste? Hoe bouw je een samenwerking op? En wat voor werkvormen zet je in? In deze masterclass op 25 november 2022 leert u aan de hand van praktijkervaringen en concrete tips hoe u hiermee aan de slag gaat. Binnenkort kunt u zich hiervoor aanmelden. Houd hiervoor de LinkedIn-pagina ZonMw: Jeugd in de gaten.
Naar ZonMw: Jeugd op LinkedIn
Voor de Jeugd Dag
7
nov
 
09.30
Digitaal
  
  
Subsidie
Herzien en omzetten richtlijnen JGZ - Opvoeden & ondersteunen
De subsidieoproep Herzien en omzetten richtlijnen JGZ - Opvoeden & ondersteunen is opengesteld. Met als doel: het herzien, onderhouden én toegankelijker maken van diverse JGZ-richtlijnen. Hierbij worden de richtlijnen geüpdatet en omgezet naar richtlijnenmodules. Subsidie aanvragen kan tot 24 november 2022, 14.00 uur. 
Meer informatie en de volledige subsidieoproep
Vooraankondiging Call for proposals naar onderwijszorg-arrangementen
Het NRO publiceert in oktober een Call for proposals naar onderwijszorgarrangementen. Het onderzoek moet inzichtelijk maken in hoeverre kenmerkende elementen van de onderwijszorg-arrangementen bijdragen aan het verminderen en voorkomen van thuiszitten en schooluitval.
Meer over deze subsidieoproep
   
Vooraankondiging: subsidieoproepen rond versterking kennisfunctie GGD’en
Binnenkort komt subsidie beschikbaar voor de versterking van de kennis- en adviesfunctie van GGD’en. Met als doel: het versterken van de kennisinfrastructuur op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie. Waaronder van de ketenaanpak van overgewicht bij kinderen.  
Meer over de subsidieoproepen
   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube