Nieuwe KIC-call HIV-genezing - innovatiecafé preventie en innovatie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwe subsidieoproep 'hiv-genezing voor iedereen' geopend Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief oktober 2022
Life Sciences & Health
 
Help vanuit uw expertise bij een wereldwijde uitdaging: hiv-genezing
4 oktober 2022
Jaarlijks raken er wereldwijd 1,5 miljoen mensen geïnfecteerd met hiv en sterven 650.000 mensen aan aids. In de behandeling van hiv worden belangrijke stappen gezet, maar de échte doorbraak is er nog niet.
NWO en Aidsfonds willen dat veranderen. In de nieuwe KIC-call 'hiv-genezing voor iedereen' staat interdisciplinaire samenwerking centraal. We zoeken niet alleen wetenschappers binnen, maar juist óók buiten het hiv-veld.
LEES VERDER
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuws
Innovatiecafé preventie en innovatie in langdurige zorg
Op 3 november is er een gratis Innovatiecafé van Zorg voor innoveren in samenwerking met Zorginnovatie.nl. Ditmaal met het thema: preventie en innovatie in de langdurige zorg. De zorgvraag groeit en verandert. Nederlanders worden ouder, we willen langer thuis blijven wonen én we willen zorg die aansluit bij onze wensen. Maar ook het aanbod van zorg verandert. Het tekort aan personeel vraagt om oplossingen. Hoe kunnen preventie en innovatie hier een bijdrage aan leveren?
DIRECT AANMELDEN
Twitter Facebook LinkedIn
‘De menselijke maat moet centraal staan’

Karen van Ruiten is directeur van Positieve Gezondheid en Alles is gezondheid. Daarnaast is ze commissievoorzitter van het programma Citizen Science voor Gezondheid en Zorg. Karen heeft een heldere kijk op wat een hot topic aan het worden is: passende zorg. Haar overtuiging is dat er vooral meer ruimte moet komen om zaken anders te gaan aan-pakken. En daarbij de menselijke maat terug te vinden, want wat passende zorg is, verschilt voor iedereen, vertelt Karen.

Lees meer
Nieuwe initiatieven gericht op kennisbe-nutting voor passende zorg in de praktijk
Recent zijn 6 subsidierondes van bestaande programma’s met extra middelen van het ministerie van VWS uitgebreid. Dit om meer impact te kunnen maken met bestaande kennis en innovaties gericht op passende zorg in de praktijk.
‘Veel van onze programma’s hebben een link met passende zorg’, zegt Karen van Liere-Visser, die de nieuwe initiatieven coördineert.
Lees HET ARTIKEL
Twitter Facebook LinkedIn
 
Technologie lenen voor eigen onderzoek: ‘Kloppende match is voorwaarde voor succes’
Het ZonMw programma Enabling Technologies Hotels (ETH) maakte het mogelijk dat publiek-private onderzoeksprojecten kennis konden maken met geavanceerde life sciences technieken en daarmee samenhangende expertise. Onderzoekers (‘gasten’) zonder toegang tot high-end technologie, konden hiervoor terecht via een servicegerichte faciliteit (‘hotel’). In dit artikel vertellen Wouter de Laat van het Hubrecht Instituut en Mauro Muraro van Single Cell Discoveries over hun ervaringen.
BEKIJK HET ARTIKEL
Twitter Facebook LinkedIn
Wilt u e-health opschalen binnen uw zorgorganisatie?
Met de quickscan leg je vrijblijvend je projectidee of plan voor aan RVO. Zij toetsen of jouw plan aansluit bij de doelstellingen van de regeling. Vervolgens neemt één van de adviseurs contact met je op en krijg je een advies over de verdere ontwikkeling van jouw plan. Zo ontdek je snel of het zinvol is om jouw plan verder uit te werken tot een aanvraag.
DOE DE QUICKSCAN
Twitter Facebook LinkedIn
Negentig procent publicaties NWO- en ZonMw-onderzoek Open Access
Minstens 90% van publicaties in 2021 die voortkomen uit door NWO en ZonMw gefinancierd onderzoek, zijn Open Access beschikbaar. Voor NWO is er een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar. Voor door ZonMw gefinancierd onderzoek is de stijging 8%. Dat blijkt uit de Open Access Monitor van Center for Science and Technology Studies, in opdracht van NWO (en ZonMw).
Lees VERDER
Twitter Facebook LinkedIn
 
Subsidie
Sluiting vooraanmelding: 1 november 2022
KIC Hiv-genezing voor iedereen
Twitter Facebook LinkedIn
Deadline: 28 november 2022, 14.00 u
Ondersteunen van regio’s bij de organisatie van herstel- en nazorg bij aanhoudende klachten na een COVID-19-besmetting
Twitter Facebook LinkedIn
  
Sluiting vooraanmelding: 15 november 2022
KIC Meedoen op de arbeidsmarkt
Twitter Facebook LinkedIn
Deadline: 31 december 2022
Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)
Twitter Facebook LinkedIn
  
Evenementen
IMDI Congres Veelbelovende innovaties
6
OKT
 
13:00-16:00 Bartholomeus Gasthuis Utrecht
Meld u aan!
Twitter Facebook LinkedIn
Innovatiecafé preventie en innovatie in langdurige zorg
3
NOV
 

15:00-18:00 uur
Bartholomeus Gasthuis Utrecht
Direct aanmelden

Twitter Facebook LinkedIn
SAVE THE DATE: workshop Enabling Technology Hotels
21
NOV
 
Meer informatie volgt spoedig!
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube