Hoe integreert u sekse en gender in onderzoek? Schrijf u in voor de workshop tijdens Jeugd in Onderzoek.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hoe integreert u sekse en gender in onderzoek? Schrijf u in voor de workshop tijdens Jeugd in Onderzoek.  Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief ZonMw Jeugd | augustus 2022
 Jeugd


 
Uitgelicht
‘De aanpak van kindermishandeling is een blijvende maatschappelijke opgave’
De onderzoeken uit het ZonMw-programma Veilig Opgroeien hebben veel bijgedragen aan de kennis over kindermishandeling. Maar waar liggen nu nog de uitdagingen? ‘Laten we overal in Nederland gaan handelen naar de kennis over effectieve aanpakken rond kindermishandeling’
Lees het interview met Diana Monissen en Rudy Bonnet
Tips voor betekenisvolle jongerenparticipatie in onderzoek
Steeds meer jeugdonderzoekers betrekken jongeren actief bij hun projecten. Maar hoe doet u dat op zo'n manier dat de participatie ook écht van betekenis is voor alle partijen? Binnenkort verschijnt onze nieuwe folder met tips! Wilt u ze niet missen? Geef u alvast op en ontvang deze (kosteloos) als eerste!
pre-order de folder
Stem van de jeugd belangrijk bij integrale aanpak
‘Maatschappelijke diensttijd raakt aan alle onderdelen in onze nieuwe beleidsnota voor een Integrale Jeugdaanpak’, zegt beleidsadviseur Hanneke Reijrink. De gemeente Tilburg is enthousiast over de aanpak en impact op jongeren en de maatschappij. 
Lees het verhaal van gemeente Tilburg
Twitter Facebook LinkedIn
 
Workshop – Sekse en gender in jeugdonderzoek
Aandacht voor sekse en gender in onderzoek kan het verschil in ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren verkleinen. Maar hoe integreert u dit in uw onderzoeksopzet? Laat u inspireren en ga aan de slag tijdens de ZonMw-workshop op 22 september op Jeugd in Onderzoek.
Meld u aan
Opgroeien in een KOPP/KOV-gezin
Hoe is het om op te groeien in een gezin waarvan één of beide ouders een kwetsbaarheid heeft? Dat laat filmmaakster Monique Nolte zien in de documentaire NIKKI. Met de film en bijbehorende impactcampagnes vraagt ze meer aandacht voor deze gezinnen.
Lees meer over de documentaire
Twitter Facebook LinkedIn
 
Nieuws
Samenwerken met jonge ervaringsdeskundigen: hoe doe je dat?
  Aan de slag met complexe maatschappelijke uitdagingen in de sport- en beweegsector
Handboek Kinderparticipatie in het ziekenhuis
Hoe betrek je ouders bij een klinische behandeling?
  
 
Nieuwe projecten 
MDT in actie voor Oekraïne
Jongeren zitten met heel wat vragen en gevoelens over de oorlog in Oekraïne. Ze maken zich zorgen over hun leeftijdsgenoten en willen graag helpen. Met een kort MDT-traject (maatschappelijke diensttijd) ontmoeten en helpen 1740 jongeren anderen én ontwikkelen ze hun eigen talenten.
Meer over de projecten
Nascholing: preventie van overgewicht kinderen 
‘Leer-kracht preventie in de wijk’ creëert nascholing voor professionals die werken aan preventie en aanpak van overgewicht bij kinderen t/m 12 jaar. Dit gebeurt in co-creatie met kinderen, hun ouders/verzorgers, professionals én het onderwijs.
Meer over het project
  
Multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn
Multidisciplinaire overleggen (MDO’s) tussen verpleegkundigen, paramedici en huisartsen zorgen voor een betere samenwerking. Nieuw onderzoek moet aantonen hoe je met MDO’s de gezondheid van kinderen met meervoudige beperkingen kunt verbeteren. 
Lees meer over het project
 
Projectresultaten
Motorische achterstand herkennen met MQ Scan
Naast het IQ en EQ kan nu ook het MQ (motorisch vermogen) bij kinderen worden gemeten. De MQ Scan wordt al bij meer dan 1.300 basisscholen ingezet. Ziggy Tabacznik, een van de grondleggers vertelt wat hij met de scan voor ogen heeft.
Meer over de MQ Scan
   
Langdurig zwemplezier met zwemles van de toekomst
Kinderen de basisvaardigheden leren om veilig in en om water te zijn, staat in Nederland hoog in het vaandel. Maar nog weinig kinderen en jongeren beoefenen de zwemsport met plezier bij een vereniging. In Eindhoven willen ze daar met een ‘zwemles voor de toekomst’ verandering in brengen.
Lees meer
  
Evenementen
Jeugd in Onderzoek 2022 - we tellen af!
De 19e editie van Jeugd in Onderzoek, dé ontmoetingsplek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector, vindt dit jaar plaats op 22 september. Waar het draait om kennis uitwisselen, meedenken, meediscussiëren en netwerken. Keer na afloop terug naar huis met de nieuwste kennis uit onderzoek, praktische handvaten en waardevolle nieuwe contacten.

Wilt u erbij zijn? Wacht niet te lang – 75% van de beschikbare plekken is al vol.
Meld u nu aan
Jaarconferentie RKJ SAMEN
13
sep
 
14.00 - 17.00, Koorenhuis, Den Haag
 
Voor de Jeugd Dag
7
nov
 
09.00 - 17.00, Digitaal
  
Subsidie
Rapport: betere verbinding tussen professionals in de jeugdzorg en volwassen-ggz
Bent u een subsidieaanvraag voor onderzoek naar de verbinding tussen volwassen-ggz en jeugdhulp aan het schrijven? Lees dan dit rapport. Hierin worden de gedeelde visie van beide domeinen op samenwerking en concrete mogelijkheden om daaraan te werken gedeeld. 
Lees het rapport
Deadline: 6 september 2022, 14.00 uur
Praktijkgericht onderzoek in de ggz: Versterking van passende zorg in de eerstelijns ggz
  
Deadline: 13 september 2022, 14.00 uur
Verbinding volwassenen-ggz en jeugdhulp
  
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube