Implementatiesucces via coaching - projecten Citizen Science van start
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
De medicijndispenser van Laurens: succes via coaching Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, augustus 2022
Life Sciences & Health
 
Automatische medicijndispenser van Laurens thuiszorg: succes via coaching
23 augustus 2022
Geen zorgprofessional die de cliënt een pil aanbiedt, maar een automa-tisch systeem. Dat klinkt afstandelijk maar toch geeft het gebruikers een gevoel van vrijheid en regie over het eigen leven. Onno Keinhorst is innovatiecoach bij zorgorganisatie Laurens in Rotterdam. Onno vertelt over de implementatie van een nieuwe medicatiedispenser die via Implementatie- en opschalings-coaching een succes werd.
LEES VERDER
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuws
Projecten Citizen Science voor Gezondheid en Zorg van start
Binnen het programma Citizen Science voor Gezondheid en Zorg (CS4GZ) zijn tien projecten van start gegaan. In dit programma nemen burgers het initiatief en hebben de leiding in alle fasen van onderzoek en innovatie. Daarbij ligt de focus op onderzoek en innovatie op het gebied van de eigen gezondheid en zorg, in samenwerking met onderzoekers, (zorg)professionals, ondernemers en indien relevant de overheid.
Het doel van het programma is het realiseren van creatieve, innovatieve en vooral duurzame oplossingen aan de hand van ‘burgerwetenschap’.
NAAR HET BERICHT
Twitter Facebook LinkedIn
Vooraankondiging: binnenkort opent de nieuwe KIC-call ‘hiv-genezing voor iedereen’
Jaarlijks raken wereldwijd 1,5 miljoen mensen geïnfecteerd met hiv en sterven er 650.000 mensen aan aids. Inmiddels heeft veertig jaar aan wetenschappelijk onderzoek al grote doorbraken opgeleverd in de behandeling en preventie van hiv. Breed toegankelijke genezing van hiv is het ultieme doel. NWO en Aidsfonds willen dat veranderen en hebben jouw hulp daarbij nodig. Daarom opent - naar verwachting half september 2022 - de nieuwe subsidieoproep: Hiv-genezing voor iedereen.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
'Dankzij e-health maakten we al 23 FTE aan zorgpersoneel vrij'
Zorgorganisatie Carinova startte drie jaar geleden met het opschalen van beeldzorg, met behulp van subsidie uit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET). En dat was een groot succes: inmiddels is de inzet van e-health geen innovatie meer, maar gewoon een manier van werken. Een interview met Wencke Eijkelkamp en Paul Haarman.
Lees HET INTERVIEW
Twitter Facebook LinkedIn
 
Matchmaking KIC-call Meedoen op de arbeidsmarkt op 29 september
NWO organiseert een matchmaking voor de KIC-call ‘Meedoen op de arbeidsmarkt: innovatieve oplossingen voor mensen met een beperking of chronische ziekte’. De matchmaking is bedoeld voor geïnteresseerden om hun initia-tieven vorm te geven en benodigde medeaanvragers in onderzoek te vinden. De subsidieoproep richt zich op onderzoek naar innovatieve oplossingen om mensen met een beperking duurzaam en betekenis-vol te kunnen laten deelnemen aan de arbeidsmarkt. Doel van het onderzoek is aantoonbare impact op de arbeidspositie van mensen met een beperking.
BEKIJK HET ARTIKEL
Twitter Facebook LinkedIn
De SET is heropend: nog ruim voldoende budget beschikbaar
De Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) loopt al meer dan drie jaar. Onlangs is de regeling heropend, er is nog voldoende budget beschikbaar. De eerste zorgorganisaties hebben hun projecten afgerond. Conclusies over impact zijn nu nog lastig te trekken maar wél kunnen we laten zien wat er tot nu toe gedaan is. Want wat hebben al deze investeringen in e-health opschaling tot nu toe opgeleverd? Drie jaar SET-regeling is nu samengevat in een factsheet.
BEKIJK DE FACTSHEET
Twitter Facebook LinkedIn
Onderzoek doen met 'geleende' technologie: "Je wordt er innovatiever door"
De subsidieregeling Enabling Technologies Hotels (ETH) is een uniek subsidie-instrument, waarbij onderzoekers bestaande, hoog-waardige technologieën konden ’lenen’. Hoe werkte dat en hoe verliep de samenwerking tussen het ‘hotel’ en de ‘hotelgast’? We spreken met één van de project-groepen van dit subsidiepro-gramma.
Lees VERDER
Twitter Facebook LinkedIn
 
Subsidie
Heropening
Implementatie- en Opschalingscoaching ronde 8
Twitter Facebook LinkedIn
Deadline vooraanmelding: 15 november 2022
NWO-KIC: Meedoen op de arbeidsmarkt 
Twitter Facebook LinkedIn
  
Heropening
Stimuleringsregeling E-health Thuis
Twitter Facebook LinkedIn
Deadline: 30 september 2022
Oversterfte in Nederland in de periode 2020-2021
Twitter Facebook LinkedIn
  
Evenementen
Matchingevent Zorg voor Innoveren - Zorginnovatie.nl
28
SEP
 
15.00-17.00, Social impact Factory, Utrecht,
Meld u aan!
Twitter Facebook LinkedIn
Mobile Healthcare congres
3
OKT
 

09.00-17.15, Jaarbeurs Utrecht, Zorg voor innoveren en SET zijn vertegenwoordigd

Twitter Facebook LinkedIn
IMDI congres
6
OKt
 
Bartholomeus Gasthuis, Utrecht
Aanmelden is mogelijk vanaf eind augustus
Twitter Facebook LinkedIn
Innovatiecafé
03
nov
 
15:00-18:00,
Bartholomeus Gasthuis Utrecht,
Innovatiecafé preventie en innovatie in langdurige zorg
Twitter Facebook LinkedIn
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube