Jeugd in Onderzoek 2022: schrijf u nu in!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Jeugd in Onderzoek 2022: schrijf u nu in! Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief ZonMw Jeugd | mei 2022
 
Uitgelicht
Mentale gezondheid bevorderen? Draai aan meerdere knoppen
Interview met prof. dr. Marloes Kleinjan
Hebben huidige jongeren meer psychische problemen dan eerdere generaties? En wat helpt daarbij? Draai aan meerdere knoppen. Zo luidt het advies van hoogleraar mentale gezondheidsbevordering Marloes Kleinjan, en 1 van de keynotes op Jeugd in Onderzoek.
Lees het interview en bekijk het programma
 
 
Impact maken, ook vanaf de zijlijn
Interview met wethouder Michiel van Willigen
Wethouder van Willigen (Zwolle) kijkt terug op het MDT-project: ‘Ik vind dat we meer aandacht aan de mentale ontwikkeling van onze jongeren moeten schenken. We moeten als gemeente jongeren helpen vanuit verschillende portefeuilles. MDT is daar een geschikt middel voor.’
Lees de ervaringen
 
Jeugd in Onderzoek: Schrijf u nu in!
Het is nu mogelijk om u in te schrijven voor Jeugd in Onderzoek! Dé ontmoetingspek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. Deze editie staat in het teken van mentaal welbevinden en veerkracht’. We kijken ernaar uit om elkaar op 22 september a.s. te ontmoeten in 1931 Congrescentrum Den Bosch.
Ik schrijf mij in!
10 jaar ervaring uit de praktijk
De afgelopen 10 jaar hebben de werkplaatsen Jeugd een schat aan kennis ontwikkeld. De zogenaamde kennisvouchers van ZonMw stimuleren dat deze kennis ook buiten de context van de werkplaats en regio wordt ingezet. In dit artikel delen 2 organisaties hun ervaringen.
Lees het artikel
   
Jaarverslag ZonMw:
een terugblik op 2021
ZonMw zet zich dagelijks in voor meer impact van kennis in het verbeteren van gezondheid en welzijn voor iedereen. Samen met onze partners en opdrachtgevers bereiken we mooie resultaten. Dit jaarverslag biedt een korte digitale doorkijk in onze activiteiten en projecten in 2021.
Bekijk het jaarverslag
   
 
Nieuws
Arfan Ikram nieuwe voorzitter ZonMw en bestuurslid NWO
  Jongerenpanel Mentale Gezondheid gestart bij VWS en NJR
Herijking NWA-route Jeugd: 2 vragen voor u
Projectresultaten
Factsheet Kleinschalige woonvoorzieningen
Wat zijn de werkzame elementen van kleinschalige woonvoorzieningen voor jongeren? De kennis over de ervaringen van jongeren, ouders en professionals is nog zeer beperkt. De werkplaats Friesland maakte daarom een beknopt overzicht van de actuele kennis op dit onderwerp.
Bekijk de factsheet
Online platform Leernetwerk KOOZ gelanceerd
Het nieuwe platform KOOZ is dé plek waar onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen elkaar kunnen ontmoeten over kwetsbaar ouderschap en onbedoelde zwangerschap. Deel uw ervaringen en kennis uit onderzoek en praktijk. Laat u inspireren, werk samen en leer van elkaar! 
Bekijk het platform
  
Lockdown trof mentale gezondheid jongeren
Uit onderzoek van het RIVM, GGD en Nivel, blijkt dat de lockdown grote gevolgen had voor de mentale gezondheid van jongeren. In de huisartsenpraktijken zagen onderzoekers, vergeleken met 2019, een stijging van 37 procent van het aantal bezoeken in verband met suïcide.
Lees meer
(Jeugd)criminaliteit voorkomen met neuropsychobiologische kennis 
Voor (aankomend) professionals die zich bezighouden met problematisch antisociaal gedrag bij jongeren zijn nieuwe kennismodules over neurobiologische factoren ontwikkeld. In deze kennismodules worden zij getraind om bestaande kennis toe te passen in de praktijk of hun opleiding.
Lees meer over de modules
  
Evenementen
Aansluiten bij onderzoeksconsortium herstelzorg vrouwelijk genitale verminking
Hoe gaat het met het mentaal welbevinden van vrouwen en meisjes na een genitale hersteloperatie? Het consortium multidisciplinaire herstelzorg vrouwelijk genitale verminking gaat deze en andere vragen onderzoeken. Heeft u aanvullende expertise voor dit consortium? Dan kunt u mogelijk aansluiten.
Interesse? Kom naar de bijeenkomst op 1 juni
Slotbijeenkomst Veilig Opgroeien
7
jun
 
9.30 - 17.00, Aristo Meeting Plaza, Utrecht
 
Symposium: Samen werken vanuit ervaringskennis
13
jun
 
14.45 - 17.30 Hogeschool Rotterdam, locatie museumpark
  
Subsidie
MDT in actie voor Oekraïne
Lopende MDT-projecten kunnen subsidie aanvragen voor projecten waarin jongeren zich inzetten voor de maatschappelijke effecten van de oorlog in Oekraïne. Heeft u geen MDT-project, maar denkt u hier wel iets in te kunnen betekenen? Neem dan contact op met een lokale MDT-organisatie.
Kom hier meer te weten over de subsidieoproep
Deadline: 23 juni 2022, 14.00 uur
Regio-impuls ronde 3 Juiste Zorg Op de Juiste Plek
Deadline: 23 juni 2022, 14.00 uur
Verankering van sekse en gender in onderzoek
Deadline: 19 juli 2022, 14.00 uur
Medicinale cannabis als behandeling bij kinderepilepsie
Deadline: 6 september 2022, 14.00 uur
Praktijkgericht onderzoek in de ggz: Versterking van passende zorg in de eerstelijns ggz
Externe subsidieoproep
Deadline: 31 augustus 2022
Innovatieve projecten voor de kinder- en jeugdpsychiatrie - Stichting Suffugium en Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
Meer informatie
   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube