Enabling Technology Hotels | Tweede podcast Zorg voor innoveren
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Enabling Technologies Hotels - Tweede podcast Zorg voor innoveren Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, mei 2022
Life Sciences & Health
 
Een technologie 'lenen' om jouw onderzoek uit te voeren?
31 mei 2022
In de subsidieregeling Enabling Technologies Hotels (ETH) worden bestaande faciliteiten met hoogwaar-dige technologieën toegankelijk gemaakt voor onderzoekers. In een interview spreken Merlijn van Rijswijk, programmamanager bij DTL-Projects en bij Health-RI, en Ruben Kok, directeur van DTL en daarnaast ook bestuurslid en mede-oprichter van Health-RI over hun samenwerking.
Lees DE DIGITALE PUBLICATIE
Twitter Facebook LinkedIn
Tweede Zorg voor innoveren-podcast: passende zorg
Wat houdt passende zorg precies in? Wat zijn de grootste uitdagingen en wat betekent dit voor zorgvernieuw-ers? Anthony Heil, beleidsmedewerker zorginnovatie bij de Nederlandse Zorgautoriteit, en Willemijn Krol, programmamanager Samen Beslissen bij Zorginstituut Nederland geven antwoord op deze vragen in de tweede Zvi-podcast.
BELUISTER DE PODCAST
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuws
Congres Nieuwe Generatie Ouderen Langer Thuis op 15 juni
Tijdens het NGOLT-congres in Nieuwegein organiseren we vanuit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) en Active and Assisted Living (AAL) een inspirerende sessie over 'gebruikersbetrok-kenheid bij de inzet van e-health'. We nemen jullie mee in de verschillende fasen van uitrol van e-health in zorgorganisaties met sprekers uit de praktijk die vertellen over hun ervaring met het ontwikkelen én implementeren van innovaties.
Lees VERDER
Twitter Facebook LinkedIn
Training tot digicoach: de eerste trainingsdag

Zorg voor innoveren heeft drie rondes georganiseerd van een subsidieregeling waarbij zorg- en welzijnsorganisaties hun medewerkers konden opleiden tot digicoach. Ook Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) dat huisartsenzorg biedt, maakte gebruik van deze regeling. Hoe verloopt zo’n Training tot digicoach? André van den Ban, hoofd bedrijfsvoering, vertelt over de trainingsdagen en ervaringen.

NAAR HET BERICHT
Twitter Facebook LinkedIn
Arfan Ikram nieuwe voorzitter ZonMw en bestuurslid NWO
Prof. dr. M.A. (Arfan) Ikram (1980) start per 1 augustus 2022 als voorzitter van ZonMw. Ook wordt hij op dat moment lid van de raad van bestuur van NWO. Hij gaat deze functie combineren met zijn werkzaamheden als hoogleraar en afdelingshoofd Epidemiologie bij het Erasmus MC. Arfan Ikram volgt Jeroen Geurts op die per 15 januari 2022 is benoemd tot Rector Magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam.
NAAR HET BERICHT
Twitter Facebook LinkedIn
Successen van SET: ‘Maak gebruik van je interne ambassadeurs’
In 2019 gebruikte zorgorganisatie Activite de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) voor het opschalen van een medicijndispenser, en een app voor elektronische toedieningsregistratie en controle. Maaike den Heijer (Projectleider Innovatie & Zorgbeleid) en Mark Scholten (Programmamanager Innovatie met eHealth) vertellen over de resultaten en de lessen die ze leerden gedurende het traject.
LEES HET INTERVIEW
Twitter Facebook LinkedIn
ICT&health 2022 opening: de geleerde lessen van drie jaar SET en SET-up
Tijdens de ICT&health openings-manifestatie op 9 mei deelde Pim Ketelaar van Vitavalley en SET-up samen met Félicie van Vree, innovatiemanager bij basalt, de geleerde lessen van drie jaar SET en SET-up. De sessie vormde een mooi tweeluik over de regeling en de ondersteuning middels SET-up en over de praktijk: het SET project bij Basalt (IkOefenZelf - opschaling van blended care voor poliklinische CVA patiënten thuis).
BEKIJK DE PRESENTATIE
Twitter Facebook LinkedIn
Slimme technologie voor senioren
Plezierig en vitaal oud worden, maatschappelijk en sociaal actief blijven, zelfstandig wonen, waar nodig met zorg en ondersteuning. Kortom: een goede kwaliteit van leven behouden. Slimme technologie kan ouderen daarbij helpen. In het internationale programma Active & Assisted Living (AAL) werkt ZonMw hier met uiteenlopende partners aan. Een digitale publicatie vertelt het verhaal van vijf pioniers die meewerken aan AAL.
NAAR DE PUBLICATIE
Twitter Facebook LinkedIn
Subsidie
Deadline: 14 jun 2022, 10:00 uur
Projectideeën: Preklinische technologie voor ontwikkeling COVID-19 therapie
Twitter Facebook LinkedIn
 
Deadline: 14 jun 2022, 10.00 uur
Projectideeën: Sleuteltechnologiën voor COVID-19 behandeling – PPS projecten
Twitter Facebook LinkedIn
  
Evenementen

Conferentie NGOLT

15
JUN
 
09.30 - 17.00 Conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’

InZo gehandicaptenzorg

27
JUN
 
09.30 - 17.15
InZo congres over innovatie in de gehandicaptenzorg

Innovatiecafé

30
JUN
 
15.00 - 18.00 Innovatiecafé 'Passende zorg'
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube