Verslag van de Week van de Implementatie | Deadline subsidieaanvraag ME/CVS schuift op | ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts neemt afscheid
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Verslag van de Week van de Implementatie | Deadline subsidieaanvraag ME/CVS schuift op | ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts neemt afscheid Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Februari 2021
Gehandicapten
en chronisch zieken
 
Terugblik op de Week van de Implementatie
Na een onderbreking van 2 jaar werd vorige week weer een nieuwe editie van de Week van de Implementatie gehouden. Nog niet met fysieke bijeenkomsten, maar wel met elke dag inspirerende en interactieve online activiteiten waarbij implementatie centraal stond. De week kenmerkte zich door een breed aanbod van lezingen, workshops, consultaties, uitwisselingen, discussies en interviews.
Lees het verslag van de Week van de Implementatie
Twitter Facebook LinkedIn
Zorginstelling De Borg ontwikkelt met RINO Groep opleidingstraject
Expertisecentrum De Borg ontwikkelde onlangs samen met de RINO groep een eigen opleidingstraject. Met het doel om medewerkers die te maken krijgen met mensen met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedrags- en psychiatrische problemen zo goed mogelijk te scholen.
Meer over de totstandkoming van het onderwijstraject
Twitter Facebook LinkedIn
De Krachten Gebundeld sluit af met succesvolle implementatie
Bij De Krachten Gebundeld, een project dat een gezonde leefstijl wil bevorderen bij mensen met een verstandelijke beperking, verliep de implementatie opmerkelijk succesvol. De producten die uit dit project voortkwamen, werden bij twee keer zo veel organisaties geïmplementeerd als vooraf was gepland.
Wat zijn de succesfactoren voor implementatie?
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuws
Academische werkplaats ’s Heeren Loo en Vrije Universiteit gaat verder onder de naam Viveon
Zorgorganisatie ’s Heeren Loo en de Vrije Universiteit van Amsterdam hebben besloten dat hun academische werkplaats voortaan verder gaat onder de naam Viveon. Bij de werkplaats werken 25 onderzoekers en scientist-practitioners samen bij het ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen van kennisvragen en bruikbare handvatten voor de praktijk.
Meer over de naamswijziging van de werkplaats
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuwe ‘Inspiratiewijzer dagactiviteiten voor mensen met dementie’
De nieuwe ‘Inspiratiewijzer dagactiviteiten voor mensen met dementie’ is een e-magazine met aansprekende voorbeelden en praktische tools voor gemeenten en hun partners die willen werken aan het versterken van hun aanbod van dagactiviteiten. Omdat steeds meer mensen met een (verstandelijke) beperking met dementie te maken krijgen, is het e-magazine ook relevant voor de gehandicaptensector. De inspiratiewijzer is onderdeel van het gelijknamige programma, waarvan een subsidieoproep open staat. Zie meer hierover onderaan deze nieuwsbrief bij ‘subsidies’.
Lees alles over de nieuwe inspiratiewijzer dementie
Twitter Facebook LinkedIn
Onderzoekers bloggen over projecten gericht op uitgestelde zorg
Sabissssdflkdsdjfk
Sinds het uitbreken van de coronapandemie zijn veel planbare operaties en behandelingen uit- of afgesteld. Klachten kunnen hierdoor verergeren, zeker bij mensen met een chronische ziekte of een beperking. Sinds het uitbreken van COVID-19 mijden ook veel patiënten de zorg, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn corona op te lopen. Wat is het effect van deze zorgmijding op de diagnostiek en behandeling van patiënten en op het zorgpersoneel?
Enkele onderzoekers schreven een persoonlijke blog, waarin zij vertellen over hun onderzoek naar de impact van COVID-19.
Lees de blogs van Sabine, Evelien en Silvan
Twitter Facebook LinkedIn
Achtergrond
Jeroen Geurts: ‘Denk over de hekjes heen’
Afscheidsinterview met scheidend voorzitter van ZonMw
Na een periode van 5 jaar vertrekt Jeroen Geurts als voorzitter ZonMw en bestuurslid NWO. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen jaren? En welke boodschap geeft hij mee voor de toekomst aan iedereen met wie hij samenwerkte?
Jeroen Geurts blikt terug op de afgelopen 5 jaar
Twitter Facebook LinkedIn
Maatschappelijke organisaties denken mee over
de programmering van onderzoek
Participatie is een belangrijk middel om onderzoek binnen de gezondheidszorg aan te scherpen. ZonMw stimuleert betrokkenheid van ervaringsdeskundigen en andere belanghebbenden in projecten en programma’s. Dan gaat het vaak om mensen met een ziekte of beperking en hun naasten. Maar denk ook aan jongeren, ouderen, burgers en professionals. Onlangs begon een experiment met de inzet van een maatschappelijk panel. Hierbij denken vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties mee over de programmering van onderzoek.
Meer over de inzet van het maatschappelijk panel
Twitter Facebook LinkedIn
Subsidies
Nieuwe subsidieoproep programma Voor elkaar!
Op 8 februari 2022 opent de subsidieoproep ‘Leren van elkaar’ van het ZonMw-programma Voor elkaar! De oproep richt zich op 2 thema’s: regionale belangenbehartiging en omgaan met de gevolgen van corona. Organisaties die de belangen van mensen met een ziekte of beperking vertegenwoordigen, kunnen een aanvraag indienen.
Meer over nieuwe subsidieroproep
Twitter Facebook LinkedIn
Deadline subsidieoproep ME/CVS schuift op
Bij ZonMw kunnen onderzoeksconsortia subsidie aanvragen voor onderzoek naar de ernstige chronische ziekte ME/CVS. Omdat het opzetten van samenwerkingsverbanden meer tijd vergt, heeft ZonMw besloten de deadline voor het aanvragen van subsidie te verschuiven naar 21 april 2022 om 14.00 uur.
Meer over het verschuiven van de deadline
Twitter Facebook LinkedIn
Deadline: 1 februari 2022,
14.00 uur
Versterking aanbod dagactiviteiten voor thuiswonende mensen met dementie
Deadline: 10 februari 2022,
14.00 uur
Ontwikkeling virtuele netwerken (op uitnodiging)
Deadline: 21 april 2022,
14.00 uur
Consortia voor biomedisch cohortonderzoek naar ME/CVS
Agenda
Talkshow over 5 jaar VN-verdrag Handicap
Ruim 5 jaar geleden trad het VN-verdrag Handicap in werking. ZonMw grijpt dit lustrum aan en organiseert een talkshow op 7 april 2022. Vanuit Beeld en Geluid in Den Haag gaan verschillende gasten, onder leiding van oud-journalist Gijs Wanders in gesprek.
Meer info over de talkshow
Twitter Facebook LinkedIn
Talkshow over 5 jaar VN-verdrag Handicap
7
APR
 
13:30 - 15:00 uur Beeld en Geluid in Den Haag en online
Congres Ouderen langer thuis
15
JUN
 
09:00 - 17:00 uur, NBC Nieuwegein en online 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube