Eerste subsidieoproep onderzoeksprogramma ME/CVS geopend | Kijk-, lees- en luistertips voor de laatste dagen van het jaar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Onderzoeksprogramma ME/CVS van start & kijk-, lees- en luistertips voor de laatste dagen van het jaar

 

Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, 20 december 2021
Gehandicapten
en chronisch zieken
 
Fijne feestdagen!
'Inclusieve samenleving? Exclusieve oplossingen!'
Voorwoord van Martijn da Costa, clusterhoofd Gehandicapten en Chronisch Zieken

'Het zijn vaak de exclusieve oplossingen die tot een inclusieve samenleving leiden.' Dat schrijft Martijn da Costa, clusterhoofd Gehandicapten en Chronisch Zieken van ZonMw, in zijn eindejaarsboodschap. 'We kijken wederom terug op een bewogen jaar, waarin mensen met een beperking of chronische ziekte het extra moeilijk hadden. Het was een jaar van improviseren en aanpassen, maar ook van aanpakken en resultaten boeken.'

Lees Verder
Subsidies
Eerste subsidieoproep onderzoeksprogramma ME/CVS geopend
Wat zijn de oorzaken van de ernstige chronische ziekte ME/CVS? Hoe stellen we de juiste diagnose en welke behandelingen zijn effectief? Deze vragen staan centraal in het nieuwe onderzoeksprogramma ME/CVS. Op 16 december opende de eerste subsidieoproep, waarin onderzoeksconsortia subsidie kunnen aanvragen voor het ondersteunen van hun samenwerking en het uitvoeren van hun onderzoek. De deadline is 1 maart 2022. 
Lees meer over de subsidieoproep
Twitter Facebook LinkedIn
Kijk-, lees- en luistertips
Voor momenten van inspiratie tijdens de feestdagen
Boek: Virtueel Dovendorp
Hoe is het om als dove in een horende wereld te leven? In het boek Virtueel Dovendorp schrijft Johan Wesemann deze niet eerder vertelde verhalen op. Het zijn kleurrijke verhalen van doven die zich van de horende wereld afzonderen, omdat bijna niemand de moeite neemt hun taal te begrijpen.
Bekijk het boek
Twitter Facebook LinkedIn
Podcast: Onbeperkt Meedoen!
Iedereen in Nederland moet de vrijheid hebben om te kunnen genieten: op festivals, bij concerten, in een dierentuin of in een pretpark. Hoe kan je in je rolstoel zien wat er op het podium gebeurt als je favoriete band optreedt? En hoe ervaar je een dagje Efteling als alle prikkels, kleuren, geuren en geluiden je soms teveel worden?
luister de podcast
Twitter Facebook LinkedIn
Podcast: COVID-19 vaccinatie bij mensen met een verstoord immuunsysteem
Begin 2021 is onderzoek gestart naar de werking van de COVID-19 vaccinaties bij patiënten met een verstoord immuunsysteem. De podcast gaat over de totstandkoming van de onderzoeken, de unieke samenwerking tussen deze studies en wat na 6 maanden onderzoek is bereikt.
Luister de podcast
Twitter Facebook LinkedIn
Special Media Awards
Jaarlijks worden de Special Media Awards uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Deze awards laten zien dat iedereen altijd mee kan doen. Dus ook op internet en sociale media. Tussen de winnaars van 2021 zijn genoeg kijk-, lees- en luistertips te vinden.
Winnaars 2021
Twitter Facebook LinkedIn
Meer kijk-, lees- en luistertips
Boek: Tussen 3 werelden van Lauri Stolk
Podcast: Puur met Petri
Kookvlog: De bijna Chef
Podcast: Weggestopt
Stoomcursus gebarentaal
Nieuws
Hoe werken coronavaccins bij mensen met Downsyndroom?
Op 17 november 2021 verschenen de eerste resultaten van de PRIDE-studie. Het onderzoek is gericht op de werking van het COVID-19-vaccin bij mensen met het syndroom van Down. Uit de studie blijkt dat de vaccins minder effectief lijken bij deze groep mensen.
Bekijk de resultaten op de projectpagina
Brief Kenniscoalitie over COVID-19
De Kenniscoalitie Zorg voor mensen met een Verstandelijke Beperking maakt zich zorgen over de gevolgen van COVID-19 voor mensen met een verstandelijke beperking. In een brief roept de Kenniscoalitie op om de kennis en expertise in het veld te benutten om mensen met een verstandelijke beperking, hun naasten en zorgprofessionals te ondersteunen.
Lees de brief
Inclusieve samenleving
‘Zorgtechnologie succesvol implementeren vergt tijd’
Hoe kunnen digitale oplossingen bijdragen aan kwaliteit van leven en een hanteerbare werkdruk? Mirella Minkman (Vilans) en Brigitte Boon (Academy Het Dorp) delen hun visie. 'Technologie kan bijdragen aan een zelfstandiger leven waarin mensen zelf de regie houden.'
Lees het dubbelinterview
Meer nieuws
Met een intermenselijke bril kijken naar complexe zorg
Jeroen Geurts nieuwe Rector Magnificus VU Amsterdam
Onderzoek naar de definitie van doofblindheid: een project van deelkracht
Agenda
Week van de Implementatie
24
JAN
 
24 t/m 28 januari
Conferentie Een Nieuwe Generatie Ouderen Langer Thuis
15
Jun
 
09.00 - 17.00 uur Online/NBC Nieuwegein
Talkshow inclusie en 5 jaar VN-verdrag Handicap
2022
voorjaar
 
Exacte tijd en locatie nog niet bekend
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube