Vijf gouden tips voor een geslaagde samenwerking | Netwerkbijeenkomst ME/CVS | Koningin Máxima ontvangt manifest Hoofdzaken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wat is de sleutel tot een goede samenwerking? Gewoon Bijzonder zocht het uit! Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, 5 november 2021
Gehandicapten
en chronisch zieken
 
Vijf gouden tips voor een geslaagde samenwerking
Samenwerken: we hebben het er vaak over. Maar wat is eigenlijk de sleutel tot een goede samenwerking? Om inspiratie op te doen, nodigde het programmateam van Gewoon Bijzonder specialisten uit andere vakgebieden uit. Tijdens een online inspiratieochtend op 20 september onder leiding van journalist Gijs Wanders regende het nieuwe perspectieven en ideeën. Met als resultaat dé vijf gouden tips voor een geslaagde samenwerking.
BEKIJK DE vijf GOUDEN TIPS
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuws
Netwerkbijeenkomst programma ME/CVS in teken van samenwerken
Op 7 oktober vond de netwerkbijeenkomst voor het onderzoeksprogramma ME/CVS plaats. Aanleiding voor deze bijeenkomst was de start van een nieuw onderzoeksprogramma, gericht op biomedisch onderzoek naar ME/CVS. Medio december hopen we te starten met het programma.
Meer over het programma en de netwerkbijeenkomst
Twitter Facebook LinkedIn
Koningin Máxima ontvangt manifest Hoofdzaken
De Hersenstichting, MIND en ZonMw lanceerden onlangs het initiatief Hoofdzaken: een beweging die oplossingen wil realiseren voor mensen met een hersen- en/of psychische aandoening. Dat deden ze met de overhandiging van een manifest aan Hare Majesteit Koningin Máxima.
Meer over de lancering van het initiatief Hoofdzaken
Twitter Facebook LinkedIn
Deelkracht brengt voortaan ook nieuwsbrief uit
Deelkracht is een deelprogramma van het ZonMw-programma Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten en werkt aan een samenleving die ook voor mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking toegankelijk is. Deelkracht had al een website en brengt nu ook een nieuwsbrief uit.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Onderzoek naar hiaten in implementatiekennis
Waar loopt u tegenaan met implementeren in de praktijk? Deel uw ervaringen via de vragenlijst van het Nederlands Implementatie Collectief. Zij vragen u om maximaal tien kennishiaten met het implementeren van innovaties, interventies, richtlijnen en dergelijke te beschrijven voor de context waarin u werkzaam bent. Deelname kost u tussen de vijf en de vijftien minuten.
Vul de vragenlijst in
Twitter Facebook LinkedIn
Start actieprogramma 'Grip op onbegrip'
Het Actieprogramma 'Lokale initiatieven voor mensen met Verward Gedrag' van ZonMw kreeg vorige maand een vervolg met een nieuw actieprogramma genaamd 'Grip op onbegrip'. Waar de afgelopen jaren kleinschalige en lokale projecten werden gerealiseerd, ligt de focus van dit vervolgprogramma op het verbinden van kennis en praktijk op regionaal niveau.
Meer over het actieprogramma
Twitter Facebook LinkedIn
Elders gezien
Tijdschrift voor AVG's in teken van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen
Het jongste nummer van het Tijdschrift voor Artsen voor
Verstandelijk Gehandicapten (TAVG) staat in het teken van de Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen. Het magazine bevat veel bijdragen die over de werkplaatsen gaan. Bovendien is Petri Embregts 'gastredacteur' van de editie. Petri Embregts is als hoogleraar verbonden aan de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking in Tilburg.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Hoogleraar Alice Schippers houdt bijzondere oratie
Professor Alice Schippers hield op 7 oktober haar oratie als bijzonder hoogleraar Disability Studies aan de Universiteit voor Humanistiek. Ze ondersteunde haar inaugurele rede Gouden verbindingen – Kennis ervaren, herkennen én erkennen met muziek, beeld én geur.
Lees meer over de bijzondere oratie
Twitter Facebook LinkedIn
Meer Elders gezien
Weinig aandacht voor kinderen van ouders met een (lichte) verstandelijke beperking
Nederlandse film over kind met EMB wint Gouden Dolfijn op het filmfestival Cannes
Hoofdkantoor LFB in Utrecht verhuist en trekt in bij Vilans
Onderzoek 'Zorgen en zwaaien' van Nivel (naar naasten van mensen met een beperking in coronatijd): resultaten tweede meting gereed
Praktijkvoorbeelden & achtergrond
LFB brengt film en onderwijspakket uit
De LFB heeft een documentaire uitgebracht onder de naam 'Laat mij mijn eigen gang maar gaan'. De film gaat over Henk van Dijk (foto) die 45 jaar in een instelling woont en daarna de overstap maakt naar een zelfstandige woning. De film komt niet in de bioscoop of op televisie, maar maakt onderdeel uit van een lesprogramma. Dat wordt door de LFB aangeboden aan MBO- en HBO-opleidingen.
LEES Meer OVER DE FILM EN HET LESPAKKET
Twitter Facebook LinkedIn
Evenementen
Talkshow over inclusie en 5 jaar VN-verdrag Handicap verplaatst naar voorjaar 2022
De talkshow over het VN-verdrag Handicap, die aanvankelijk in november zou worden gehouden, is verplaatst naar het voorjaar van 2022.  De precieze datum is nog onbekend, maar in ieder geval blijft het thema ongewijzigd, namelijk inclusie en het VN-verdrag Handicap. Zodra er een nieuwe datum is geprikt maken wij deze bekend via deze nieuwsbrief en op onze website.
Meer informatie
Twitter Facebook LinkedIn
Subsidies
Stimuleringsregeling E-health: wees er snel bij
Bent u druk bezig met uw aanvraag voor de subsidie SET, oftewel de Stimuleringsregeling E-health Thuis? En heeft u wellicht nog vragen? Ga dan gratis in gesprek met adviseurs van ZonMw en RVO. Op 11 november staat er een spreekuur gepland. In de ochtend kunt een afspraak inplannen en alle vragen te stellen. Het plafond van SET van vijftien miljoen euro is overigens bijna bereikt. Er is nog slechts beperkt ruimte voor aanvragen.
Meer over de stimuleringsregeling E-health en het spreekuur
Twitter Facebook LinkedIn
Deadline: 9 november 2020, 14.00 uur
Deelsector Auditief/Communicatief - Gesloten ronde - Projecten van 2 jaar
Deadline: 31 december
Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)
Agenda
Spreekuur SET
11
NOV
 
09.00 - 12.00 uur
Op afspraak

EURECO-conferentie: Tackling the 'digital divide'
2+3
DEC
 
09.00 - 16.00 uur Online
Talkshow inclusie en 5 jaar VN-verdrag Handicap
2022
voorjaar
 
Exacte tijd en locatie nog niet bekend
 
Congres Volwaardig Leven
29
NOV
 
09.00 - 17.00 uur
Congres CareTech: technologie in de ouderen- en gehandicaptensector
9
DEC
 
10.00 - 15.00 uur Achmea Congrescentrum Zeist
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube