Nieuwsbrief Translationeel Onderzoek | 09 juli 2021 Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
In deze nieuwsbrief:
Blogserie Translationeel Onderzoek  | Subsidieoproep PSIDER |  Subsidieoproep Dementie |  Gehonoreerde projecten PSIDER |  Save the date: webinar Parelproject Update over FAST initiatief |  Hoogtepunten talkshow
Translationeel onderzoek
 
Nieuw online! Blogserie: Wat is de waarde van therapieën van morgen? In deze blogserie vraagt ZonMw leden van haar translationeel onderzoeknetwerk naar de visie op wat de waarde is van therapieën voor morgen. Wat is die waarde precies? Wat vormt het? Met deze blogserie bieden we een platform voor de eigen interpretatie van die ‘waarde’. Wilt u ook een blog schrijven voor deze serie? Laat ons weten dat u interesse heeft via translational@zonmw.nl.

Lees de eerste blog van Adam Cohen, Senior advisor to the board - Centre for Human Drug Research'(Terug) naar school!'.

Lees de blog van Adam
Nieuwe subsidieronde voor PSIDER Doorbraakprojecten gestart 
Heeft u een projectidee? Meld het uiterlijk 14 september aan.Deze subsidieronde is gericht op Doorbraakprojecten op het gebied van (de behandeling van) ernstige erfelijke aandoeningen en op de ontwikkeling van humane embryo-achtige structuren met behulp van pluripotente stamcellen volgens de doelstellingen van het  onderzoeksprogramma PSIDER van ZonMw.

Onderwerpen waarop projecten aangevraagd kunnen worden zijn o.a. ernstige erfelijke ziekten, embryo-achtige structuren, geïnduceerde pluripotente stamcellen, embryonale stamcellen, organoïden en gameten.
naar de subsidieoproep
Subsidieronde Dementie Fellowships geopend 
Heeft u een projectidee? Meld het uiterlijk 9 september aan.Van 1 juli tot 9 september 2021 kunnen recentelijk gepromoveerd onderzoekers een aanvraag indienen op het gebied van dementie.
Thema’s waarop u kunt aanvragen zijn:
  1. Oorsprong en mechanisme
  2. Diagnostiek
  3. Behandeling en preventie
  4. Doelmatige zorg en ondersteuning.
Het maximale budget per projectaanvraag is €300.000,-. Heeft u een innovatief of grensverleggend idee op het gebied van dementie? 
Naar de subsidieoproep
Save the date: webinar over Parelproject 
23 september 11:30 - 12:30 | Verbeteren van uitkomsten hersenchirurgie bij epilepsieOp 20 mei werd dit project bekroond met een Parel. Tijdens dit extra webinar gaan we samen met neuroloog dr. Frans Leijten (UMC Utrecht), medisch fysicus dr. Geertjan Huiskamp (UMC Utrecht) en wiskundige dr. Hil Meijer (Universiteit Twente) dieper in op dit onderzoek, de samenwerking en de resultaten achter dit bijzondere Parelproject. Noteer alvast de datum in uw agenda: 23 september 11:30 - 12:30.
Bekijk de projectfilm en de uitreiking terug
7 nieuwe projecten gehonoreerd binnen PSIDER
Maak kennis met de projecten en de aanvragersIn juni 2021 maakte ZonMw bekend welke 7 consortia zullen starten binnen het programma PSIDER. Met een budget van 3,5 tot 4 miljoen gaan de consortia de komende 5 tot 6 jaar in multidisciplinair verband samenwerken. Ze zullen bijdragen aan ofwel de vorming van alternatieven voor embryo’s ofwel de ontwikkeling van kennis over ziektemechanismen en de behandeling van ernstige erfelijke aandoeningen. 

We wensen alle projectleiders en betrokkenen heel veel succes, van harte proficiat! 
Naar de Projecten
Update over het FAST initiatief
Kabinetsreactie op het FAST-rapport

In de reactie van het kabinet aan de Tweede Kamer over het eerder aangeboden FAST-rapport, gaven de ministeries van VWS en EZK aan een start te willen maken met de oprichting van “Future Affordable Sustainable Therapies” (FAST). 
Lees VERDEr over FAST  
Hoogtepunten talkshow 'Zicht op 15 jaar translationeel onderzoek' 
Heeft u 20 mei de talkshow in het kader van 15 jaar translationeel onderzoek gemist? 
bekijk de hoogtepunten
Translational Research op LinkedIn
Blijf van dichtbij op de hoogte!
volg ons
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube