Terugblik Talkshow & Evaluatierapport

'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek'

Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
01 juni 2021
Terugblik
 
Talkshow terugkijken?  Op 20 mei jl. vond de talkshow 'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek' plaats. Deze talkshow stond geheel in het teken van de evaluatie van Translationeel Onderzoek. De host, Desiree Hoving, ging met uiteenlopende gasten in gesprek over de resultaten; welke vondsten zijn onderzocht en doorgeleid? Wat is de toegevoegde waarde van Translationeel Onderzoek? En wat is de impact voor (toekomstige) patiënten? 

Bekijk de replay
Terugblik uitreiking evaluatierapport:
'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek'
Van vondst naar toepassing, voor de patiënt van morgenOp 20 mei bood Jeroen Geurts, voorzitter ZonMw, aan Marcel van Raaij, directeur GMT ministerie van VWS, het evaluatierapport 'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek' aan. Zij gingen vervolgens dieper in gesprek over de opbrengsten en de toekomst. In het kort hun reactie:

'De evaluatie laat zien dat de ZonMw programma’s hebben bijgedragen aan de versnelling van translationeel onderzoek. Onder meer door hiaten in de financiering te vullen.' aldus Jeroen. Volgens Marcel is translationeel onderzoek onmisbaar voor vernieuwing: 'Of het nu om zeldzame ziekten gaat of kansrijke innovaties als gentherapie bij kanker. ‘Het is de kunst continu te zoeken naar de juiste ideeën die naar de volgende fase kunnen. We hebben nu veel meer zicht op de succesfactoren die daaraan bijdragen'.
 
naar de evaluatie
Terugblik Pareluitreiking
Verbeteren van uitkomsten hersenchirurgie bij epilepsieElk jaar komen zo’n 200 mensen met epilepsie in aanmerking voor hersenchirurgie. Helaas helpt zelfs een operatie niet altijd voldoende. Onderzoekers van UMC Utrecht en de Universiteit Twente ontwikkelden samen computermodellen van het brein om de uitkomsten van hersenchirurgie te verbeteren. Daarvoor ontvingen zij 20 mei j.l. een Parel van ZonMw uit handen van ZonMw-directeur Véronique Timmerhuis.

Véronique noemde het een ereprijs, bedoeld voor wetenschappers die goed onderzoek doen, een succesvolle samenwerking opzetten en impact weten te realiseren. Ze wees in het bijzonder op de unieke samenwerking van neurologen, biofysici en wiskundigen in dit project. ‘De potentiële impact voor patiënten is enorm. Zoals voor Mathijs die we in de film zien die speciaal voor dit Parelproject is gemaakt.'

NAAR DEZE Parel
Translational Research op LinkedIn
Blijf van dichtbij op de hoogte!

volg ons
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube