Lees o.a. over de 9 aangeboden kennisagenda's en de 'Netwerkvoorbereider' Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief december 2018
Kwaliteit
van Zorg
 
Aangeboden: 9 kennisagenda's!
Op woensdag 5 december ontving drs. Marije Beens, directeur en plaatsvervangend directeur generaal Curatieve Zorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de kennisagenda’s van 9 beroepsverenigingen uit de eerstelijnszorg en het onderzoekskader paramedische zorg. 
Meer over de kennisagenda's
Twitter Facebook LinkedIn
Ontwikkeld: De 'Netwerkvoorbereider'
Deze Netwerkvoorbereider is een leeromgeving voor netwerkvorming rondom onderzoek in de zorg en biedt ondersteuning bij het opstarten en ontwikkelen van onderzoeksnetwerken. De inzet van netwerken rondom onderzoek in de zorg creëert meer mogelijkheden om beter en meer toepasbaar onderzoek te doen en onderzoeksresultaten sneller te kunnen implementeren
Lees meer over de Netwerkvoorbereider
Nieuws
Netwerkbijeenkomst Tussen Weten en Doen II
Verpleging en Verzorging
|TERUGBLIK| Sinds 2013 organiseert ieder jaar één van de onderzoekslijnen een netwerkbijeenkomst. Dit jaar was Nursing Science Nijmegen aan de beurt. In workshops en presentaties kwamen projecten aan bod die aansloten bij de thema’s implementatie en patiënten participatie.
Bekijk de digitale publicatie
Nieuwe projecten
Werkplaats Zelfmanagement
Verpleging en Verzorging
Recentelijk is er nieuwe kennis over zelfmanagement beschikbaar gekomen. Er wordt een werkplaats gestart met als doel de nieuwe kennis over zelfmanagement, samen met eindgebruikers, meer en beter toepasbaar te maken en op zorgvoorbeter.nl aan te bieden.
Meer over dit project lezen
 
Een betere kwaliteit van leven met paracetamol?
Huisarts- en Ouderengeneeskunde
Kun je met van een vaste lage dosis paracetamol de kwaliteit van leven van mensen met dementie verbeteren? Om die vraag draait het in een onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum. Projectleider en gezondheidswetenschapper Monique Caljouw en specialist ouderengeneeskunde in opleiding Paulien van Dam lichten de achtergronden toe.
Het interview lezen
Twitter Facebook LinkedIn
 
Projectresultaten
Het snijvlak van ziekte en het dagelijks leven
Verpleging en Verzorging
|ARTIKELENREEKS| Een leerboek, een gesprekshulp, trainingen, een app en 10 handige tips voor de praktijk. Een Rotterdams onderzoeksprogramma levert tal van handreikingen op voor verpleegkundigen die patiënten betere zelfmanagement-ondersteuning willen bieden.
3e artikel in de reeks lezen
Twitter Facebook LinkedIn
Rapport: financiering van netwerkzorg
Medisch specialistische zorg
Het pas verschenen rapport ‘Ontwikkeling van oncologienetwerken in Nederland ’ schetst de ontwikkeling van oncologienetwerken in Nederland en analyseert de belemmerende en bevorderende factoren.
Meer over dit rapport
  
De nieuwe financiering ouderenzorg
Verpleging en Verzorging
|FILMPJES| Met subsidie die VKI won bij een prijsvraag van het programma Zichtbare Schakel zijn filmpjes gemaakt over vragen die zorgverleners hebben bij de nieuwe financiering van de ouderenzorg. De filmpjes zijn nu beschikbaar via de website van VKI en geven goed inzicht in vragen en antwoorden van zorgverleners en experts.
Bekijk de filmpjes
Option Grids: Samen beslissen in de spreekkamer
Kwaliteit van Zorg
Option Grids zijn zeer beknopte keuzehulpen. Het is de bedoeling dat de patiënt en de arts de Option Grid samen gebruiken. Ze kunnen helpen als de arts aan de patiënt wil uitleggen welke opties de patiënt heeft. Vervolgens kan de patiënt aanvullende vragen stellen en met de arts bespreken wat hij of zij belangrijk vindt.
Lees meer over dit project
  
Agenda
Inspiratie Meet & Greet Citrienfonds
25
JAN
 
09:00 - 18.00 uur
Gooiland, Hilversum
  
 
Kwaliteit van Zorg
Goede veilige zorg, waar en wanneer dat nodig is. Om dat mogelijk te maken is er wetenschappelijke- en praktijkkennis nodig. Antwoorden op vragen uit het veld, zodat resultaten worden toegepast in de praktijk. En waarmee de zorg en het beleid op de zorg verbetert. Hier zetten we op in.
Bekijk het thema 'Kwaliteit van Zorg'
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube