Om alle verpleegkundigen en verzorgenden in het zonnetje te zetten Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Special Verpleging en Verzorging 
Kwaliteit van Zorg
 
Dag van de Verpleging
Verpleegkundigen en verzorgenden zijn dé onmisbare schakel in preventie, zorg en ondersteuning. Op 12 mei is het de Dag van de Verpleging. Daarom brengen we in deze special het laatste nieuws over wat we doen voor deze bijzondere beroepsgroep.
Hulde aan jullie!
Kwaliteitsstandaarden: voor en door de beroepsgroep
Samen met verpleegkundigen en verzorgenden werkt V&VN aan kwaliteitsstandaarden. De onderwerpen zijn divers: van medicatietrouw tot decubitus. Wat houden deze standaarden in en hoe worden ze ontwikkeld? 
Meer over de kwaliteitsstandaarden
Twitter LinkedIn
    
Leren en verbeteren in verpleging en verzorging 
Tot en met 26 juni 14.00 uur staat er een subsidieoproep open om projectideeën in te dienen voor het genereren van kennis, inzichten en methodieken. Deze moeten bijdragen aan het duurzaam en systematisch leren en verbeteren door de verpleging en verzorging.
Om wat voor onderzoek gaat het? 
     
Leernetwerk: wisselwerking tussen onderwijs en wijkverpleegkunde
Tijdens de slotbijeenkomst van Zichtbare schakel won NHL Stenden Hogeschool de derde prijs van de prijsvraag ‘Wat als … u extra budget krijgt voor uw project?’ Met het gewonnen geldbedrag hebben zij hun project ‘Wijkverpleegkundigen duurzaam verbonden als lerende professionals’ een stap verder gebracht.
Lees meer over deze extra impuls
Twitter LinkedIn
Verpleegkundigen leren van serious game 
In 2017 ontwikkelde Registratie aan de bron een serious game: ‘Medisch Centrum Oost’. De game is om deelnemers op interactieve wijze te laten ervaren welke uitdagingen bestaan rond het eenmalig vastleggen van zorginformatie in het elektronisch patiëntendossier, voor meervoudig gebruik.
Lees het artikel
   
Samenwerken aan verward gedrag in het onderwijs
Dit najaar starten 13 projecten met het verbinden van het zorg-, welzijns- en veiligheidsdomein in het onderwijs voor professionals die te maken hebben met mensen met verward gedrag. Project 'Meer zicht op verwardheid' ontwikkelt een digitale scholingsmodule Delier. De module is gericht op verpleegkundigen. 
Meer informatie
   
Overig nieuws
Artikelenreeks 'Zelfmanagement'
We hebben de afgelopen jaren veel onderzoek naar zelfmanagement gefinancierd en ontwikkelprojecten in gang gezet. Dat heeft uiteenlopende inzichten en resultaten opgeleverd. Deze vind je in onze artikelenreeks met De Eerstelijns en Zorgenz.
De artikelenreeks
Twitter LinkedIn
Duurzame kwaliteitsverbetering
We dragen bij aan een duurzame kwaliteitsverbetering van de verpleging en verzorging (V&V) door het bevorderen van: signaleren kennisbehoefte, kennis ontwikkelen, toepasbaar maken en gebruiken in de praktijk. 
Lees meer
  
Verpleegkundig leiderschap
Met verpleegkundig leiderschap de praktijk én verplegingswetenschap verbeteren. In deze publicatie lees je over alle 12 gepromoveerde verpleegkundig onderzoekers van het leiderschapsprogramma LMNR.
Naar de publicatie
Twitter LinkedIn
Versterken van de wijkverpleging
Er is al meer aandacht voor zelfredzaamheid van de cliënt en ruimte voor de zorgprofessionals om passende zorg en ondersteuning te bieden. Lees meer over de voorbeelden van de projecten en initiatieven die bijdragen aan het versterken van de wijkverpleging.
Hoe versterken we de wijkverpleging?
  
Evenementen
Symposium Dag van de Verpleging 2018
16
mei
 
12:00 - 17:30 uur
Albeda College Rotterdam
Openbare les en symposium Nienke Bleijenberg
17
mei
 
12:00 - 17:30 uur Hogeschool Utrecht
Utrecht
Nationaal Congres Wijkverpleging
13
JUN
 
9:30 - 17:00 uur
Congrescentrum NBC
Nieuwegein
 
Dag van de Verpleging
De Dag van de Verpleging wordt wereldwijd op dezelfde dag gevierd. Het thema van dit jaar is: ‘Gezondheid is een humanitair recht’ (ICN: Health is a human right). Rondom dit thema worden verschillende evenementen georganiseerd. We zetten er een aantal op een rijtje:
Bekijk de evenementen
   
Subsidie
Deadline: 26 juni 2018, 14:00 uur
Verpleging & verzorging: leren en verbeteren 
 
Overzicht van alle openstaande subsidieoproepen
   
Kwaliteit van Zorg
Goede veilige zorg, waar en wanneer dat nodig is. Om dat mogelijk te maken is er wetenschappelijke- en praktijkkennis nodig. Antwoorden op vragen uit het veld, zodat resultaten worden toegepast in de praktijk. En waarmee de zorg en het beleid op de zorg verbetert. Hier zetten we op in.
Bekijk het thema 'Kwaliteit van Zorg'
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube