Lees o.a. over kwaliteitskader verpleeghuiszorg, kwaliteitsstandaard bijnieraandoening en verstuikte enkel in de huisartsenzorg Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief december
Kwaliteit van Zorg

 
Goede veilige zorg, waar en wanneer dat nodig is. Om dat mogelijk te maken is er wetenschappelijke- en praktijkkennis nodig. Antwoorden op vragen uit het veld, zodat resultaten worden toegepast in de praktijk. En waarmee de zorg en het beleid op de zorg verbetert. ZonMw-cluster Kwaliteit van Zorg zet hier op in. Graag brengen we u het laatste nieuws.
Bekijk de themapagina
Verpleging en verzorging
Leerboek voor ondersteuning bij zelfmanagement
13 december verscheen het leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’. Ook is er een online leeromgeving met authentieke registraties van verpleegkundige consulten. Bent u verpleegkundige (in opleiding)? 
Lees meer over dit boek
Verslag slotbijeenkomst Zichtbare schakel
Was u er bij op 17 november? Samen met ruim 200 aanwezigen hebben we getoost op de mijlpalen die de beroepspraktijk veranderd hebben. De wijkverpleegkundige is helemaal terug, zo bleek tijdens de bijeenkomst. Hoe de opbrengsten te behouden?
Bekijk het (foto)verslag
   
Kwaliteitskader verpleeghuiszorg
Margje Mahler werkt bij het Zorginstituut Nederland en heeft 't Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg mee opgesteld. ‘Het kader biedt handvatten om aan de kwaliteit van zorg te werken. De kwaliteit is voortdurend in ontwikkeling en hangt samen met acht thema’s’.
Lees meer over het kwaliteitskader 
Twitter LinkedIn
   
Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde (HGOG)
Terugblik HGOG bijeenkomst
Op 27 november wisselden de projectleiders van het programma HGOG met elkaar van gedachten over hun onderzoeksmethoden. Ook bespraken ze hoe het ervoor staat met de academisering. 
Bekijk het (foto)verslag
   
De verstuikte enkel in de huisartsenzorg
Marienke van Middelkoop is bewegingswetenschapper en projectleider bij het Erasmus MC. ‘Sporters met een verstuikte enkel maken gebruik van neuromusculaire training om te herstellen. Is zo’n training ook effectief in de huisartsenpraktijk?’
Lees het interview
Twitter LinkedIn
   
Medisch specialistische zorg
Landelijk programma ontwikkelt model voor bestuurders
8 umc’s leveren binnen het thema Sturen op Kwaliteit van het Citrienfonds een model op waarmee de kwaliteit van zorg verbeterd kan worden voor een Raad van Bestuur in een ziekenhuis. 
Lees meer over het model
Verslag Meet & Greet Citrienfonds
In het verslag van de Meet & Greet van het Citrienfonds is aandacht voor concrete oplossingen voor dringende vraagstukken in de zorg.
Lees het verslag
   
Kwaliteitsstandaard Bijnieraandoening 
Johan Beun is coördinator van platform BijnierNET. ‘Met meer kennis en gerichte adviezen kan de zorg voor patiënten met een bijnieraandoening sterk verbeteren. Dit platform is een richtingaanwijzer voor goede zorg’.
Lees meer over BijnierNET 
Twitter LinkedIn
   
Organisatie van Zorg
Inzetten op eigen kracht en lokale netwerken  
Welke droom hebben de inwoners van Leusden op het gebied van hulp, participatie en samen leven? Jan Overweg, wethouder: ‘Leusdenaren willen in hun eigen woonplaats op een prettige manier zelfstandig oud worden’.
Lees meer over de aanpak in Leusden 
Evenementen
e-healthweek 2018
20 - 26
JAN JAN
 
De hele week
   
International Conference on Integrated Care
23 - 25
mEI MEI
 
NBC Congres centrum 
Utrecht
   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube