Op de hoogte blijven? www.zonmw.nl/doelmatigheid Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
September 2017
Doelmatigheids-
onderzoek
 
Actueel
Start Open access publiceren in de gezondheidszorg
30 augustus 2017
VWS heeft aan de Tweede Kamer het advies ‘Open access tot publicaties: Stand van zaken en implicaties voor volksgezondheidsbeleid’ aangeboden. VWS is hiermee het 3e ministerie dat aan de slag gaat met open access publiceren.
lees meer
Corneaverpleegkundigen in Het Oogziekenhuis als onderdeel van Experiment TopZorg
15 augustus 2017
Dankzij het programma TopZorg kan de corneaverpleegkundige worden ingezet om de oogarts te ondersteunen bij de complexe zorg voor een corneatransplantatiepatiënt. De ervaringen met deze innovatie zijn tot nu toe positief en hebben al geleid tot uitbreiding van de functie van de verpleegkundige.
Lees verder
Project kosteneffectiviteits-
instrumenten in de jeugdsector gehonoreerd
14 augustus 2017
Een multidisciplinair team gaat een overzicht maken van beschikbare meetinstrumenten voor kosteneffectiviteitsonderzoek in de jeugdsector. Dit overzicht wordt een samenvatting van de bruikbaarheid en kenmerken van geschikte meetinstrumenten.
Lees meer
Zonder context geen bewijs
04 augustus 2017
In juni bracht de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) advies uit over bewijsvoering in geneeskunde onder de titel: 'Zonder context geen bewijs'. Het advies leidde tot een stevige discussie, onder meer in Medisch Contact.
Lees verder
Agenda
Innovatiecafé Zorg voor Innoveren over internationalisering
21
sep
 
15:00 - 18:00,
Grand café Mammoni, Utrecht
Jong-NVTAG 'Alternatieven voor RCT's'
05
okt
 
09:00 - 17:00, UMC Utrecht
Projectleidersbijeenkomst en symposium zorgevaluatie
03
NOV
 
09:30 - 17:00,
Buitenplaats, Amerongen
HTA cursus: doelmatigheidsonderzoek  in de zorg
17
NOV
 
09:00 - 17:00, UMC Utrecht
Symposium Doelmatigheid van zorg 2018
18
apr
 
08:00 - 17:00, Leiden
Internationale samenwerking met KCE en FNR
De programma's 'Doelmatigheids-Onderzoek' en 'Goed Gebruik Geneesmiddelen' organiseren in samenwerking met het KCE België en het FNR Luxemburg eind 2017/begin 2018 een transnationale subsidieoproep. Het zal gaan om onderzoeksvragen rond pakketwaardige interventies, die relevant zijn voor zorgsystemen in alle drie de landen. Binnenkort verschijnt hierover meer informatie op de ZonMw website.

Tevens organiseert KCE op 28 november in Brussel een gratis toegankelijk symposium over gerandomiseerde trials in de dagelijkse praktijk. U kunt zich hiervoor aanmelden op de website van KCE.
Meer informatie en aanmelden symposium
Twitter Facebook LinkedIn
Choosing Wisely 2017 conference
11 september 2017
Op 11 september vond het internationale congres Choosing Wisely plaats in Amsterdam. Bekijk hier een impressie van het congres.
lees meer
Video: Choosing Wisely 2017
De zorgkosten nemen toe. Hoe maken artsen en patiënten doelmatige keuzes in de spreekkamer? Voorzitter Jeroen Geurts sprak tijdens het congres Choosing Wisely 2017 met AIOS gynaecologie Steven Giesbers, neuroloog Esther Verstraete en chirurg Huib Cense.
bekijk de video
Twitter Facebook LinkedIn
Subsidieoproep
Doelmatigheids-onderzoek: Open ronde 2019 - Onderzoek naar de kosteneffectiviteit van interventies
Dit is een oproep voor projectideeën voor doelmatigheidsonderzoek naar interventies (diagnostische, therapeutische en verzorgende activiteiten in de gezondheidszorg).

Deadline: 26 september, 14h
Bekijk de subsidieoproep
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuwe animatie Zorg voor Innoveren
Heeft u een idee om de zorg te vernieuwen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? De overheid kan u verder helpen. In Zorg voor innoveren bundelen vier overheidspartijen die een rol spelen bij zorgvernieuwing hun krachten. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Bekijk dan de nieuwe animatie over onze werkwijze.
Bekijk de animatie
Onderzoek gehonoreerd
Hulphonden bij epilepsie
19 september 2017
Recent is door ZonMw een onderzoeksvoorstel naar de effectiviteit van hulphonden bij epilepsie gehonoreerd. Zorginstituut Nederland zal de uitkomst van het onderzoek gebruiken om een duiding / advies aan de minister uit te brengen over deze interventie in relatie tot het verzekerd pakket. Het onderzoek gaat nog in 2017 van start.  Binnenkort is er meer informatie over dit project beschikbaar op de ZonMw-website.
Doe mee aan de E-healthweek!
Alle partijen die willen laten zien wat e-health is en hoe het werkt zijn van harte uitgenodigd zich als partner aan te melden en een bijdrage te leveren tijdens de e-healthweek door middel van verschillende activiteiten.
Meer informatie
Save the date: informatiebijeenkomst Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg
De komende tijd is ZonMw bezig het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg verder uit te werken. Naar verwachting wordt er eind dit jaar een subsidieoproep opengesteld.

Bent u zorgprofessional of onderzoeker? Heeft u interesse in het doen van kosteneffectiviteitsonderzoek naar integrale hulpmiddelenzorg? Reserveer dan alvast vrijdag 24 november in uw agenda. ZonMw organiseert deze dag een bijeenkomst om u wegwijs te maken in de hulpmiddelenzorg en in het doen van doelmatigheidsonderzoek. Meer informatie binnenkort op onze website.
Meer informatie
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube