Hoe betrek je jongeren bij onderzoek, Theo Maas fietst 'de wereld rond' en weer genieten van muziek met een cochleair implantaat. Dit en nog veel meer in de eerste editie van 2021! Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, 25 januari 2021
Gehandicapten
en chronisch zieken
 
Nieuws
Mijn doel: 'Onhaalbare doelen haalbaar maken’
Theo Maas, wethouder, (pleeg)vader en commissievoorzitter van het programma Onbeperkt meedoen! blikt terug op 5 jaar VN-Verdrag Handicap. Ons ideaal is, een inclusief Nederland in een inclusieve wereld. Niets meer, maar vooral niets minder. Van dat ideaal zijn we nog echt wel een heel stuk vandaan. Maar vergis je niet, we zijn wel onderweg.
Lees de inspirerende blog van Theo
Twitter Facebook LinkedIn
Ervaringsdeskundigheid, we kunnen niet zonder
Joos Vaessens gaat de komende maanden voor ZonMw aan de slag als kwartiermaker op het onderwerp ervaringsdeskundigheid. Waar gaat hij zich mee bezig houden? En waarom is extra aandacht voor het onderwerp eigenlijk zo belangrijk? 
Wat gaat Joos Vaessens doen met ervaringsdeskundigheid?
Twitter Facebook LinkedIn
Medische Inspirator Prijs 2020
Met de Medische Inspirator Prijs wil ZonMw de samenwerking tussen patiënt en onderzoeker stimuleren. Door een onafhankelijke vakjury zijn drie onderzoeksprojecten uit de inzendingen genomineerd. Tot maandag 8 februari kunt u stemmen op 1 van de 3 genomineerde onderzoeksprojecten.
Stem mee!
Twitter Facebook LinkedIn
Meer nieuws
Valkuilen en succesfactoren van effectieve implementatie
Tool voor mantelzorgers, meer balans tussen zorg en jezelf 
Impact; kennisbenutting in de volle breedte
 
Nieuwe projecten
Kennisnetwerken Specifieke Doelgroepen: Zoektocht naar passende zorg
In 2019 kreeg Sam van 25 jaar een motorongeval. Sam liep onder andere een ernstig hersenletsel op en behoort tot de doelgroep NAH+. Wat is nu precies NAH+ en hoe draagt het kennisnetwerk bij aan kennis-ontwikkeling voor mensen met NAH+?
Lees meer over het NAH+ kennisnetwerk
Meer over de samenwerking tussen vijf netwerken
Twitter Facebook LinkedIn
Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen stellen zich voor
Zorgverleners, onderzoekers, onderwijsinstellingen en beleidsmakers werken in zes academische werkplaatsen samen aan betere zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In deze nieuwsbrief, en in de komende twee nieuwsbrieven, stellen de werkplaatsen zich graag aan u voor. In deze editie komen de eerste twee werkplaatsen aan bod: GOUD in Rotterdam en Leven met een verstandelijke beperking in Tilburg. 
Academische werkplaats GOUD
Mensen met een verstandelijke beperking worden dankzij betere ondersteuning steeds ouder. De academische werkplaats GOUD in Rotterdam, een samenwerking tussen Erasmus MC en zorgorganisaties Abrona, Amarant en Ipse de Bruggen, richt zich op gezond ouder worden. Want dat willen we toch allemaal?
 Lees meer over GOUD
Twitter Facebook LinkedIn
Werkplaats Leven met een VB in Tiburg
De academische werkplaats Leven met een verstandelijke beperking startte in 2010. Het is een samen-werking tussen Tranzo (Tilburg University), 14 zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking en de landelijke cliëntenorganisatie LFB. Dit levert mooie, verrassende en waardevolle inzichten op.
Meer over Leven met een VB
Twitter Facebook LinkedIn
Projectresultaten
'Ik ben pianist, muziek is mijn leven'
Voor veel mensen met een cochleair implantaat (CI) klinkt muziek als een kwelling. Joke Veltman, pianiste en doof, trainde stapsgewijs haar brein. Ze zette binnen programma Voor elkaar! de Musi-CI gehoortraining op voor mensen met een CI, zodat men weer van muziek kan genieten. 
Lees meer over deze muzikale training en bekijk het filmpje
Twitter Facebook LinkedIn
Participatie; iedereen doet mee
Betrek jongeren bij onderzoek, deel I
Ervaringsdeskundigen zijn belangrijk. Maar hoe betrek je bijvoorbeeld jongeren bij je onderzoek? Bente van Oort deed onderzoek naar jongeren-participatie. Zij komt met inzicht en tips voor wetenschappers om dit samen te ontdekken. 
Deel I jongerenparticipatie
Twitter Facebook LinkedIn
Meer projectresultaten
Verpleegkundig onderzoek naar pijn bij brandwondzorg
Evenementen
Beweging in kwetsbaarheid
ZonMw, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Impuls Werkplaats besteden van januari tot en met juni aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid. Dat gebeurt via een maandelijkse online talkshow, podcasts en publicaties.
Meer informatie en aanmelden
Twitter Facebook LinkedIn
Slimme zorgestafette Innovatie-impuls in februari
Op dit moment zijn diverse deelnemers aan de Innovatie-impuls bezig met hun voorbereidingen voor hun presentatie tijdens de Slimme zorgestafette (voorheen Ehealth week) in februari. Er worden diverse online bijeenkomsten georganiseerd waar u zich voor kunt aanmelden.  
Meer informatie en aanmelden gratis bijeenkomsten
Twitter Facebook LinkedIn
Talkshow #1 Beweging in Kwetsbaarheid
28
jan
 
16.00 - 17.30
Online te volgen


Twitter Facebook LinkedIn
European Implementation Event 2021
27 -28
mei
  Volledig online te volgen
Twitter Facebook LinkedIn
IASSIDD Europe congress 2021
6 -8
jul
 
09.00 - 17.00
The Ven, Amsterdam Sloterdijk

Twitter Facebook LinkedIn
Deadline: 25 februari 2021, 14:00 uur
Vouchers - Gewoon bijzonder
Twitter Facebook LinkedIn
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube