In deze editie meer over de subsidieoproepen van het COVID-19 programma, Microplastics & Health Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief LSH, mei 2020
Life Sciences & Health
 
Nieuws
Subsidieoproepen COVID-19 programma opengesteld
In de afgelopen weken zijn er subsidieoproepen opengesteld binnen het actie- en onderzoeksprogramma COVID-19. Dit programma is gericht op onderzoek naar de effecten van en de maatregelen tegen de coronapandemie. Gezien de urgentie van handelen staan deze oproepen kort open.
Bekijk alle relevante informatie over het programma en de openstaande subsidieoproepen.
Wetenschap voor de praktijk
Vanaf 7 mei kunnen onderzoeksinstellingen samen met (maatschappelijke) instellingen en ondernemingen of lokale overheden gezamenlijk een subsidie aanvragen om een praktisch probleem gerelateerd aan de coronacrisis en de maatregelen daartegen snel op te pakken.
Bekijk het nieuwsbericht
Onderzoek naar Corona en COVID-19
Wilt u meer weten over over wat we al hebben gedaan, wat er loopt en wat er gaat komen op het gebied van onderzoek naar het coronavirus en COVID-19?
Bekijk de overzichtspagina
   
Microplastics & Health internetconsultatie
Vanuit het programma Microplastics & Health is in opdracht van het ministerie van I&W een internetconsultatie ontwikkeld om te inventariseren wat de kennisbehoeftes zijn rondom microplastics en gezondheid. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen, hebben we uw hulp nodig.
Vult u de internetconsultatie in? (Engels)
   
Praktijkvoorbeelden & achtergrond
Online event BAD-Award succesvol
Op 27 maart vond voor de eerste keer een volledig online georganiseerd matchmaking event voor de Bio Art & Design competitie plaats.  Dit event heeft geleid tot 12 succesvolle matches tussen kunstenaars/ designers en onderzoekers.
Op 2 juli aanstaande zal de jury beoordeling en de prijsuitreiking plaatsvinden, ditmaal in een kleiner gezelschap vanwege de Corona-maatregelen.
Meer informatie over de BAD-Award
Patiënten voelen zich gehoord bij workshops MPNN
Er zijn 2 workshops voltooid die inzicht hebben gegeven in de onderzoekswensen van patiënten. Beide zijn erg positief ontvangen door de organisatie en deelnemers. De volgende ronde om je aan te melden voor de workshops staat nu open. Deadline 23 juni, 14.00uur.
Ga naar de oproep
Projectresultaten
Terugblik op een succevolle jubileum-editie LSH PPS-dag
Net voor de Coronacrisis begon organiseerden we samen met Health~Holland de LSH PPS-dag om publieke en private partijen samen te brengen en zo innovatie door co-creatie te stimuleren.
Bekijk de publicatie
Experimenteel onderzoek impact microplastics op  longen
Tijdens de Plastic Health Summit op 3 oktober in Amsterdam werden de eerste voorlopige resultaten gepresenteerd van de inventarisatie van de gezondheidseffecten van microplastic en nanoplastic vezels. De Groningse hoogleraar farmaceutische immunologie prof. dr. Barbro Melgert vertelt over zijn project.
Lees er meer over
Hoe ziet de buitenwereld ZonMw?
ZonMw wil een groot aantal nieuwsbrieflezers die hebben deelgenomen aan ons kwantitatieve reputatieonderzoek hartelijk bedanken voor hun input. Met deze resultaten kunnen wij echt aan de slag.
Lees het nieuwsbericht
EIC accelerator
Heeft u een grensverleggende innovatie die kan zorgen voor economische groei van uw organisatie of zich richt op nieuwe markten? Mogelijk is de EIC Accelerator regeling iets voor u! In twee video's wordt uitgelegd wat de (vernieuwde) regeling inhoudt en vertellen twee ondernemers hun ervaringen met het aanvraagproces.
Bekijk de films op deze pagina
 
Ook in het nieuws...
Coronanieuws door IVM
Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft ook deze week een 'IVM Coronanieuws' uitgebracht. Hierin wordt aandacht besteed aan opvallende zaken rondom geneesmiddelen en het coronavirus.
Ga naar het nieuwsbericht
Wetenschap begint met verwondering
Kan iedereen straks gezond honderd jaar oud worden? Welke problemen kan de supercomputer oplossen? Met de ‘Stel je voor’ – publiekscampagne stelt de Nationale Wetenschaps-agenda (NWA) de komende 2 jaar verschillende vragen aan het publiek om zich over te verwonderen.
Lees meer over de campagne
Subsidies
Deadline: 25 mei 2020, 12.00 uur
COVID-19: Wetenschap voor de praktijk
Deadline: 25 mei 2020, 14:00 uur
COVID-19: bottom-up aandachtsgebied 3 projectidee fase
Deadline: 2 juni 2020, 14:00 uur
Medische Inspirator prijs 2020
Deadline: 23 juni 2020, 14:00 uur
MPNN: Workshops
Deadline: 30 juni 2020, 15:00 uur
De implementatie- en opschalingscoaching van Zvi
Deadline: 30 juni 2020, 14:00 uur
IMDI Technologie voor bemensbare zorg: demonstratieprojecten
  
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube