Binnenkort 14 regionale werkplaatsen jeugd van start Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief Jeugd, maart 2020
 
Uitgelicht
Coronavirus (COVID-19) en ZonMw
Het nieuws over het coronavirus (COVID-19) raakt ons allemaal. Prioriteit heeft nu de gezondheid, dat staat bovenaan. Hier wordt hard aan gewerkt, ook binnen ZonMw. Dat brengt de nodige consequenties met zich mee ten aanzien van de subsidierondes en aanvragen. Op de website vindt u het laatste nieuws over de verschillende maatregelen. Wellicht staan nog niet alle antwoorden erbij, maar de website wordt dagelijks bijgewerkt. Heeft u specifieke vragen over uw project? Neem dan vooral contact op met het desbetreffende programmateam via het daarbij behorende e-mailadres.
Geef uw feedback op de JGZ-richtlijn Ouder-Kind relatie
Vindt u het ook belangrijk dat een JGZ-richtlijn goed aansluit op de behoeften van de praktijk? Geef dan uw reactie op het concept van de JGZ-richtlijn Ouder-Kind relatie. Reageren kan tot woensdag 1 juli 2020.
Geef uw Feeback
Geef uw onderzoek de impact die het verdient
U wilt met uw onderzoek zoveel mogelijk impact hebben. Maar met wie moet u daarvoor samenwerken? En welke factoren neemt u mee in uw onderzoek? Benieuwd naar antwoord op deze vragen én subsidiemogelijkheden? Bekijk onze Impressie Jeugd voor onderzoekers.
Laat u inspireren
 
Doen wat werkt in het sociaal domein
Preventie in het jeugddomein loont! Wilt u weten hoe andere gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties en professionals effectief aan maatschappelijke (jeugd-gerelateerde) vraagstukken werken?
Lees het e-magazine!
Co-creatie: 'Als je beleid wil maken vóór jongeren, doe dit dan mét jongeren.'
‘Beleid ontwikkelen in co-creatie met de samenleving levert waanzinnig veel energie en draagvlak op. De mensen in de samenleving vinden het co-creëren echt heel leuk.’ Programmadirecteur maatschappelijke diensttijd (MDT) Jacqueline de Jager vertelt in dit interview over haar aanpak.
Lees het interview
 
14 regionale kenniswerkplaatsen jeugd van start
Binnenkort gaan 14 regionale kenniswerkplaatsen jeugd aan de slag met de belangrijkste vraagstukken op het gebied van jeugd in hun regio. Door kennis vanuit verschillende perspectieven te delen en gezamenlijk te leren, ondersteunen deze samenwerkingsverbanden de jeugdsector bij het vernieuwen en professionaliseren.
Meer over de werkplaatsen
Twitter Facebook LinkedIn
Meer interessante artikelen
Hoe krijgt uw project meer impact?
'Gaan als de brandweer, met nog meer onderzoek'
Projectresultaten
Inleiden of afwachten bij late bevalling: beide zijn mogelijk
Zorgverleners in Nederland verschillen van mening over het beleid bij een zwangerschap die langer duurt dan 41 weken. Moet een bevalling dan worden ingeleid of is het beter om af te wachten tot maximaal 42 weken? Beide opties zijn verantwoord, blijkt uit onderzoek naar de Nederlandse situatie van het Amsterdam UMC.
Meer over dit onderzoek
  
Buurtteams Jeugd en Gezin Utrecht werken vaker oplossingsgericht
Uit onderzoek naar methodisch handelen van gezinswerkers bij de uitvoering van de basishulp voor jeugd en gezin blijkt dat de gezinswerkers alle kernelementen van oplossingsgericht en systeemgericht in meerdere of mindere mate laten zien. Belangrijke constatering is dat de oplossingsgerichte manier van werken vaker wordt toegepast dan systeemgericht werken.
Meer over de werkwijze in buurtteams
  
Geen Ritalin-recept zonder goede diagnostiek
De afgelopen decennia kregen kinderen steeds vaker Ritalin voorgeschreven bij ADHD. Onderzoekers gingen na hoe zorgvuldig dit gebeurde en ook of het middel na 2 jaar nog werkt. Eén conclusie: de toepassing van de ADHD-richtlijn kan stukken beter.
Meer over het gebruik van Ritalin
Meer projectresultaten
Interventie Dappere Dino’s erkend als effectief
Game laat kind spelenderwijs rustiger ademhalen 
Vanaf 1 augustus 2020 alle schoolterreinen rookvrij 
Moedermelk lijkt goed voor gunstige darmbacterieën 
Nieuw onderzoek
Optimale beweegpatroon voor groei en ontwikkeling 0-4 jarigen
Bewegen is van grote invloed op een optimale groei en ontwikkeling. Maar wat is de invloed van bewegen voor kinderen van 0-4 jaar? My little Moves werkt aan het in kaart brengen van de optimale beweegpatronen voor de groei en ontwikkeling van 0 tot 4-jarigen.
Bekijk de video
Evenementen
Bijeekomsten afgelast door coronavirus
Heeft u zich opgegeven voor een bijeenkomst? Bekijk dan of deze doorgaat: deze kan afgelast of uitgesteld zijn. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op www.zonmw.nl of op de website van de organiserende partij. Deze agenda zal met regelmaat geüpdatet worden.
UITGESTELD: Vervolgbijeenkomst 'Aanpak en zorg voor slachtoffers van loverboys'
09
APR
 
Nieuwe datum, tijd en locatie worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.
UITGESTELD: Masterclass jongerenparticipatie in onderzoek
24
APR
 
Nieuwe datum, tijd en locatie worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.
  
GEANNULEERD: Jeugd in Onderzoek 2020
12
mei
 
Dit congres is geannuleerd. Een nieuwe eiditie zal plaatsvinden in 2021.
   
Subsidie
Extra geld voor creatieve oplossingen coronavirus (COVID-19)
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt extra geld beschikbaar om creatieve oplossingen te faciliteren met betrekking tot het coronavirus. Heeft u een creatieve oplossing voor tekorten aan materialen of andere praktische problemen in en buiten ziekenhuizen? Vraag dan nu een financiële impuls aan bij ZonMw.
Lees meer
   
Gevolgen coronavirus op subsidierondes
Let op: vanwege de maatregelen rondom het coronavirus worden (de deadlines van) diverse subsidierondes uitgesteld. Houd www.zonmw.nl en ZonMw: Jeugd op LinkedIn in de gaten voor de meest actuele informatie.
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube