Corona en ZonMw, welke maatregelen treffen wij? Maar ook ander nieuws ... wat is nu eigenlijk impact? Lees de tips & trics en veel meer! Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, 28 maart 2020
Gehandicapten en chronisch zieken
 
Coronavirus (COVID-19) en ZonMw
Het nieuws over het coronavirus (COVID-19) raakt ons allemaal. Prioriteit heeft nu de gezondheid, dat staat bovenaan. Hier wordt hard aan gewerkt, ook binnen ZonMw. Dat brengt de nodige consequenties met zich mee te aanzien van de subsidierondes en aanvragen. Op de website vind je het laatste nieuws over de verschillende maatregelen. Wellicht staan nog niet alle antwoorden erbij, maar de website wordt dagelijks bijgewerkt. Heb je specifieke vragen over jouw project? Neem dan vooral contact op met het desbetreffende programmateam via het daarbij behorende e-mailadres.
Ga naar de website
Twitter Facebook LinkedIn
Subsidie beschikbaar voor speciale noodregeling
Het ministerie van VWS maakt direct geld vrij voor extra digitale toepassingen. Deze subsidie is bedoeld voor ondersteuning en zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Aanvragen kunnen door zorg- en welzijnorganisaties vanaf woensdag 25 maart worden ingediend.
Lees meer over de noodregeling
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuws
E-magazine Doen wat werkt in het sociaal domein
Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? Op het congres Doen wat werkt op 10 maart kwamen onder andere de volgende vraagstukken aan bod:
Het voorkomen van eenzaamheid, toegankelijkheid van zorg en welzijn,  vermaatschappelijking van zorg, participatie van mensen met een beperking.
Alle praktijkvoorbeelden zijn via interviews, films, beeld en geluid  gebundeld in een e-magazine.

Tweede congres in Eindhoven van 24 maart is uitgesteld naar 6 oktober.
Lees het e-magazine
Twitter Facebook LinkedIn
Subsidieronde Expertisefunctie Zintuigelijk Gehandicapten uitgesteld
In verband met de coronacrisis worden de subsidierondes van het programma Expertisefunctie Zintuigelijk Gehandicapten tot nader order uitgesteld. Daarmee volgt het programmateam het algemene ZonMw-beleid. Daarin is onder andere bepaald dat nieuwe subsidierondes bij ZonMw weer worden open opengesteld na 13 april. Begin april wordt de situatie opnieuw beoordeeld en dan volgt een eventueel aanvullend besluit.
Neem voor meer informatie contact op via expertisefunctieZG@zonmw.nl
Lees meer over het programma
Twitter Facebook LinkedIn
Stand van zaken onderzoeksagenda ME/CVS
In 2019 werden de eerste gesprekken gevoerd over het opstellen van een onderzoeksagenda ME/CVS. Sindsdien is er veel gebeurd. In dit nieuwsbericht vertellen we u meer over de laatste stand van zaken.
Lees meer over de onderzoeksagenda
Twitter Facebook LinkedIn
Hoe ziet de buitenwereld ZonMw?
Afgelopen najaar heeft ZonMw een onderzoek naar haar reputatie laten uitvoeren door Motivaction. Wij waarderen het zeer dat een groot aantal nieuwsbrieflezers heeft deelgenomen.
Lees welk cijfer u ZonMw gaf
Twitter Facebook LinkedIn
 
Een kijkje in de keuken ... Praktijkverhalen
Razende reporter Voor elkaar! op pad
In het programma Voor elkaar! vinden we het belangrijk dat projecten van elkaar leren. Daarom reist onze razende reporter, Marcel Senten, het hele land door om verhalen op te halen. Via vlogs en interviews deelt hij waar projecten mee bezig zijn, wat ze bereikt hebben of waar ze tegenaan lopen.
Samen beslissen niet vanzelfsprekend
Als je nieren niet meer goed werken zijn er 9 verschillende behandelopties. Maar welke kies je? En wie maakt eigenlijk die keuze? De arts of de patiënt? Volgens de richtlijnen gebeurt dat gezamenlijk. Maar werkt het in de praktijk ook zo? 
Hoe beslis je samen?
Twitter Facebook LinkedIn
Razende reporter vlogt
Van Zelfhulp naar zelfregie
De avond was de start van een supportgroep over depressie. Het project organiseert, coördineert en stimuleert in Zuid-Limburg allerlei gespreksgroepen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Lees ook het interview.
Bekijk de razende vlog!
Twitter Facebook LinkedIn
Spelenderwijs vooroordelen bestrijden
Moet iemand tijdens een sollicitatie vertellen dat hij of zij vroeger een eetstoornis heeft gehad? Of verslaafd is geweest? Het zijn vragen waar je even over na moet denken. Dat is precies wat het project StigmaTools probeert te bereiken.
Wat bereikt StigmaTools?
Twitter Facebook LinkedIn
Razende reporter vlogt
Patiëntennetwerk Zeeland
In Zeeland zoeken patiëntenorganisaties de samenwerking op. Tijdens de startbijeenkomst van het Patiëntennetwerk Zeeland maakten ze kennis met elkaar door middel van een netwerkspel.
Bekijk de razende vlog!
Twitter Facebook LinkedIn
Blog: 'Gaan als de brandweer, met nog meer onderzoek'
Fijn dat kinderen met een beperking en hun familieleden eens per jaar mogen meerijden met de brandweer. Maar hoe ziet hun leven er de dag daarna uit, als de sirenes zijn uitgeloeid? Johanna Haanstra, voorzitter van de programma-commissie Gewoon Bijzonder, vraagt het zich af tijdens de jaarlijkse brandweerdag in Almere. Ze schreef er een blog over.
Lees de blog van Johanna
Twitter Facebook LinkedIn
Wat bedoelen we nu precies met impact?
In het programma Voor elkaar! startten inmiddels rond de 60 projecten, enkele daarvan zijn inmiddels afgerond. Wat kunnen we van deze projecten leren? Wat zijn succesfactoren? Hoe zorg je dat jouw project echt impact heeft?
Lees het interview over impact
Twitter Facebook LinkedIn
 
Onze nieuwe programma's & projecten
Kennisnetwerken voor Specifieke Doelgroepen in de langdurige zorg
Het doel van het programma is om vijf al bestaande samenwerkingsverbanden te versterken en met elkaar te verbinden, zodat de ontwikkeling, verspreiding en toepassing van kennis wordt gestimuleerd.
Lees meer over het programma
Twitter Facebook LinkedIn
Evenementen
In verband met het corona-virus gaan evenementen niet door en/of worden verschoven naar een ander moment indien mogelijk. Houd de website in gaten.
Subsidies
De indieningstermijn van alle openstaande subsidieoproepen met een indieningsdatum vanaf 17 maart tot en met 30 april, zijn met 2 maanden verlengd. Houd voor de meest actuele informatie de subsidiekalender in de gaten.
Deadline: 2 juni 2020, 14:00 uur*
Medische Inspirator prijs 2020
Deadline: 23 juni 2020, 14:00 uur*
MPNN Workshops
Deadline: 9 juni 2020, 14:00 uur*
Derde open subsidieronde programma Voor elkaar!
   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube