In deze editie o.a.: aanmelding LSH PPSdag en nieuw SET! Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief januari 2019
Life Sciences & Health
 
Beste lezer,
Dit is de eerste nieuwsbrief van 2019. Samen met Health~Holland zijn we achter de schermen druk bezig met de organisatie van de Life Sciences & Health publiek-private samenwerking (LSH PPS) dag op 7 maart. De inschrijving voor dit jaarlijkse evenement is geopend en u bent van harte welkom! Daarnaast leest u in deze nieuwsbrief o.a. meer over de nieuwe Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) die we samen met RVO organiseren en blikken we terug op het Innnovative Medical Devices future proof - IMDI Congres en de winnaar van de IMDI Talentprijs.

Ons cluster Life Sciences & Health is gericht op samenwerking met andere partijen. Hierdoor is cofinanciering de rode draad binnen onze onderzoeksprogramma's die wij uitzetten in samenwerking met de topsectoren.

Mocht u nog opmerkingen of suggesties hebben, mail ons dan!

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,
Wilma van Donselaar
Clusterhoofd Life Sciences & Health
Nieuws
Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)
januari 2019
Ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking langer verantwoord en veilig thuis dankzij de Stimuleringsregeling E-health Thuis. Om de inzet van technologie toe te laten nemen investeert het kabinet de komende jaren 90 miljoen in de inzet van e-health.
Meer informatie over SET
Twitter Facebook LinkedIn
Inschrijving Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag geopend
Wilt u meer weten over publiek-private samenwerkingsmogelijkheden, wilt u voorbeelden zien of bent u opzoek naar partners of publiek-private financieringsmogelijkheden? Schrijf u dan snel in voor de LSH PPS dag op 7 maart 2019!
Aanmelden LSH PPS-dag
Doe mee aan de internetconsultatie over Maatschappelijk Verantwoord Licentiëren
Bij de ontwikkeling van geneesmiddelen door Nederlandse kennisinstellingen zouden de principes van Maatschappelijk Verantwoord Licentiëren (MVL) een rol moeten spelen. VWS heeft de NFU gevraagd een werkgroep MVL op te starten, welke wordt ondersteund door ZonMw. Wilt u ook uw inbreng geven over Maatschappelijk Verantwoord licentiëren?  Feedback kan gegeven worden t/m 18 februari 2019.
Reageer op de MVL internetconsultatie
Wie wint de Medische Inspirator prijs?
Stem op de meest inspirerende samenwerking tussen patiënten en onderzoekers voor de Medische Inspirator prijs! Stemmen kan tot 11 februari 2019, 12.00 uur. Vergeet niet uw stem te bevestigen!
Bekijk de filmpjes en stem nu!
Microplastics & Health: commissie voor het eerst bijeen
Vrijdag 25 januari kwam de internationale programma commissie van het programma Microplastics & Health voor het eerst bijeen. Het leverde een vruchtbare discussie op met goede ideeën voor vervolgonderzoek, internationale samenwerking, en publiek-private samenwerking.
Lees meer over Microplastics & Health
Terugblik: 'Wie gaat dat betalen?'
Maandag 26 november vond de informatiebijeenkomst 'Wie gaat dat betalen?' plaats. Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst in het Figi Hotel Zeist werden ondernemers geïnformeerd over de financierings- en opschaalmogelijkheden van hun medisch technologische innovatie in binnen en buitenland.
Lees de publicatie
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuwe projecten 
Nieuw: Workshops voor patiëntgedreven onderzoek
De workshops van het programma Medische Producten Nieuw en Nodig (MPNN) zijn bedoeld om de onderzoeksagenda’s van patiënten te vertalen naar concrete onderzoeksvragen en project-ideeën. In deze workshops gaan eindgebruikers en onderzoekers aan de slag met de onderzoeks-prioriteiten van patiënten.
Bekijk de oproep
   
Samenwerking IMDI-DVCA: eerste subsidieoproep
De Hartstichting, ZonMw en NWO investeren in de nieuwe subsidieoproep Hart voor duurzame zorg, van IMDI en DCVA. Medische technologie voor het eerder opsporen, monitoren en beter behandelen van hart- en vaatziekten is hard nodig om de toegankelijkheid van de zorg en voldoende personeel aan het bed te waarborgen. Wilt u meer informatie kom op vrijdag 15 februari naar de informatie- en netwerkbijeenkomst.
Nu aanmelden
   
Projectresultaten
Alekzander Hoogeweegen wint de IMDI Talentprijs '17-'18
Tijdens het IMDI Congres op 18 januari werd de talentprijs uitgereikt. Uit drie genomineerden koos de jury Alekzander Hoogeweegen als winnaar van de prijs. Benieuwd naar de onder-zoeken van de drie genomineerden?
U leest er meer over in de interviews met de drie genomineerden.
Naar de interviews
De Plastic Health Coalition is live
De Plastic Health Coalition is een feit, een platform voor het verzamelen en verspreiden van kennis over plastics en gezondheid. Het platform doet verslag van de voortgang en resultaten van de Microplastics & Health projecten die ZonMw binnenkort verwacht te honoreren.
Naar de Plastic health coalition website
In het kort
Week van de implementatie 4-8 februari
Werk jij enthousiast aan veranderingen in de jeugdsector of gezondheidszorg? Laat je inspireren en leer van elkaars verandertrajecten tijdens de week van de implementatie.
Bekijk de website
Ondernemers helpen naar Europa
Hoe kunnen wij vanuit het programma MKB in Europa MKB'ers ondersteunen op het gebied van internationalisering? Wij vroegen het ze! Benieuwd naar de resultaten en wat we daadwerkelijk aan ondersteuning bieden?
Lees verder
  
Succesvolle eerste editie IMDI Congres
Vrijdag 18 januari vond de eerste editie van het Innovative Medical Devices future proof – IMDI Congres plaats. Tijdens dit succesvolle congres werd erstil gestaan bij de valorisatie en implementatie van de mooie resultaten uit medisch technologisch onderzoek en hoe om te gaan met de toekomstige maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast werd de IMDI talentprijs uitgereikt.
Bekijk de publicatie
   
Evenementen
Innovatiecafé Implementatie
7
feb
 
15:00 - 18:00, Bartholomeus Gasthuis in Utrecht
SET informatie bijeenkomst
14
feb
 
14:30 - 17:30,
RVO, Prinses Beatrixlaan 2, Den Haag
Informatiebijeenkomst 'Hart voor duurzame zorg'
15
feb
 
13:30 - 16:00, Holland Heart House, Utrecht
 
LSH PPS-dag
7
mrt
 
12:00 - 18:00, Jaarbeurs, Supernova te Utrecht
NWO Life Sciences congress Life2019
28-29
mei
 
9:00 - 17:00, Postillion Convention Centre Utrecht Bunnik
  
Subsidie
Deadline: 16 april 2019, 14:00 uur
Medische Inspirator prijs
Deadline: 23 april 2019, 14:00 uur
MPNN Workshops
Nieuwe subsidieoproep 'Hart voor duurzame zorg'
De Hartstichting, ZonMw en NWO investeren in Hart voor duurzame zorg, de gezamenlijke subsidieoproep van de DCVA en IMDI. 15 februari wordt een informatie- en netwerk-bijeenkomst georganiseerd over de subsidieoproep.
De deadline voor indienen projectidee is 9 april 2019, 14.00 uur
bekijk de oproep
   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube