In deze editie: samenwerkingen met ministerie van I&W en RVO, en verslag eindgebruikersbijeenkomst Big Data Lees online  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief, november 2018
Life sciences & Health
 
Beste Lezer,
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van het cluster Life Sciences & Health. Als cluster zijn wij gericht op samenwerking met andere partijen en streven wij naar cofinaciering voor de middelen die wij uitzetten binnen programma's in het kader van de topsectoren. Zo Leest u in deze nieuwsbrief over de recente samenwerkingen met het ministerie van I&W en tekenden we een convenant met RVO. Mijn team houdt zich bezig met een breed scala aan onderzoeksprogramma's met als rode draad publiek-private samenwerking. Mocht u nog opmerkingen of suggesties hebben, mail ons dan!

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,
Wilma van Donselaar
Clusterhoofd Life Sciences & Health
Nieuws
Ministerie van I&W versterkt Microplastics & Health
Bron foto: Chesapeake Bay Program - Will Parson
Het Ministerie van I&W levert een financiële bijdrage aan het net opgestarte onderzoeksprogramma Microplastics & Health. Dit programma is geïnitieerd vanuit ZonMw in samenwerking met de Topsector Water, Topsector Life Sciences & Health en het Gieskes-Strijbis Fonds. 22 projecten zijn ingediend waarvan de meerderheid met een internationale samenwerkingspartner.
Ga naar het nieuwsbericht
Verslag eindgebruikers-bijeenkomst Big data en Gezondheid
Afgelopen maand vond vanuit het subsidieprogramma Big Data en Gezondheid – vroege opsporing en preventie van hart- en vaatziekten een bijeenkomst plaats waar eindgebruikers in gesprek konden gaan met de onderzoeker over de opzet en toepasbaarheid van ingediende onderzoeksplannen.
Lees het verslag
Groz: Kanteling van de zorg
GROZ staat voor de kanteling van onze gezondheidszorg en is een nationale samenwerking op het gebied van de Maatschappelijke Uitdaging Gezondheid en Zorg. Binnen het GROZ initatief slaan patiënten, burgers, zorgprofes-sionals, ondernemers en financiers de handen ineen, zowel op lokaal als nationaal niveau. GROZ is een initiatief gestart door o.a. de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en wordt gezamenlijk uitgevoerd met partners en stakeholders.
Bekijk de film
  
RVO.nl en ZonMw intensiveren samenwerking op zorggebied
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en ZonMW continueren de samenwerking op het gebied van publiek-private samenwerking in gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Op maandag 5 november legden Barto Piersma namens RVO.nl en Martijntje Bakker namens ZonMw deze afspraak vast in een nieuw convenant.
Bekijk het nieuwsbericht
Nieuwe expositie BAD Award: ReShape
ReShape presenteert de drie winnende pro¬jecten van de Bio Art & Design Award 2018, ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande Nederlandse onderzoekers in de levensweten-schappen. Daarnaast staan recente werken van negen internationale kunstenaars en ontwerpers die eveneens betrekking hebben op mutatie en transformatie.
Lees er meer over
 
Praktijkvoorbeelden & achtergrond
Implementatiereeks
Pauline Goense, medewerker implementatie ZonMw, neemt u in deze nieuwsbrief mee in de wereld van implementeren. Benieuwd naar haar 3 artikelen, de podcast en de vlog?
Bekijk de implementatiereeks
Nieuwe projecten 
Gehonoreerde Diabetes doorbraakprojecten gestart
Doorbraakprojecten vallen onder ‘high risk – high gain’ onderzoek. De focus ligt op het ontwikkelen van een innovatief idee tot een proof of concept. De gehonoreerde projecten zijn 15 oktober van start gegaan. In maximaal 12 maanden moet het project afgerond zijn.
Lees meer over het programma
Projectresultaten
Biedt een lichaamseigen vaattoegang de dialyse-patiënt meer vrijheid?
Prof. dr. dr. Patricia Dankers (TU/e) vertelt over haar onderzoek naar een lichaamseigen vaattoegang voor dialysepatiënten.
Lees het hele interview
   
Create Health kick-offbijeenkomst: E-Health for healthy ageing
Bron: Elisabeth Lanz
Elf projecten uit het programma Create Health deden een pitch tijdens het DRIVE festival in Eindhoven. Deze bijeenkomst was de start van de kennisuitwisseling tussen twee disciplines en de elf Create Health projecten. Natalia Romero Herrera en Job van t Veer werden geïnterviewd over hun ervaringen.
Lees het verslag
   
Evenementen
Informatiebijeenkomst 'Wie gaat dat betalen?'
26
nov
 
12.15 - 17.45, Hotel Theater Figi Zeist
e-Health week
21-26
jan
 
Verspreid over diverse locaties
PPS-dag
7
mrt
 
09:00 - 18:00, Utrecht
 
IMDI-congres
Save the date: 18 januari 2019!
18 januari is het congres van het Innovative Medical Devices Initiative. Zodra er meer bekend is kunt u er meer over lezen op onze website.
Imdi website
   
Subsidie
Deadline: 23 november 2018
BAD Award oproep voor onderzoeksgroepen
Deadline: 27 november 2018, 14:00 uur
ZonMw publiek-private partnerships: Parkinson en Vitaliteit & Levensloop
Deadline: doorlopend
Cross over call
Deadline: 30 november 2018
Opening tentoonstelling en nieuwe subsidieoproep van BAD Award
Deadline: 14 januari 2019, 15:00 uur
Health~Holland: Call for Organ-on-Chip showcases
  
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube